Vjerujte nam, obožavat ćete ove jutarnje ubrzavatelje metabolizma!

Foto: 123rf

ZNATE li da postoje samo dvije vrste ljudi koji vježbaju - oni koji vole vježbati ujutro i one koji vježbu radije odrade na večer, a ujutro spavaju koliko mogu.

Međutim, gomila je prednosti jutarnjih aktivnosti - ne samo vježbe! Kaže to fitnes trenerica Yumi Lee, suvlasnica Reebok CrossFit Lab-a, koja je postala svjetski poznata nakon što je Jessicu Albu famozno "dovela u red".

Evo što ona savjetuje: bez obzira jeste li jutarnji tip ili ne, svi se jedno moramo probuditi, zar ne? Ali umjesto lijenog povlačenja ili mahnitog spremanja za posao ostavite si dovoljno vremena za doručak!

Sigurno ste mislili da će odmah spomenuti vježbu, ali ne - njen savjet je doručak čim otvorite oči.

Naime, loše navike na koje smo skloni jako utječu na to hoćemo li olakšati ili otežati svoj metabolizam, a kako kaže Yumi Lee, organizmu će dobro doći da odmah dobije svoju porciju hrane, nakon cjelonoćnog mirovanja. Tako ćete odmah nakon obroka, spremanjem i odlaskom na posao, ili gdje već idete (samo ne na kauč) početi trošiti pojedeni doručak.

No, ako ste vi jedan od onih koji su se nadali da će Yumi Lee savjetovati odmah vježbu - i vi ste u pravu. Prema njenim riječima za ljudski je organizam ujutro potrebno ili dobro jelo ili dobra vježba - ali ako ste jutarnji vježbač onda definitivno preskočite obrok. Prvo vježba pa nakon izvjesnog vremena prionite na doručak.

Ako pak osjećate da vam treba malo "goriva" prije vježbe prvo malo promislite - možda ga imate dovoljno još od jučer, a ako baš zaista trebate energiju onda kušajte tek malo proteina - malo proteinskog shakea, malu zdjelu zobene kaše, tanki tost s proteinima, ali ne previše.

U svakom slučaju ovo je divna informacija za sve jer ako ste tip koji ujutro vježba sada znate da to jako dobro utječe na vaš metabolizam (za nastavak dana također), a ako ste jutarnja izjelica znajte da vas "nagrada" čeka čim otvorite oči. I ne dajte da vam itko zbog toga sugerira da ćete se tako samo udebljati. Jer to, čini se, stvarno nije istina!

 

Pročitajte više