Zdrave navike Sare Jessice Parker: Pije jednu kavu u danu, ali obožava koktele i vino

Foto: EPA

SARAH Jessica Parker postala je jedna od najvećih ikona Hollywooda nakon što je 1998. počela glumiti Carrie Bradshaw u seriji Seks i grad. Sada je ponovno u fokusu javnosti, nakon što je održana premijera dugoočekivanog filma Hocus Pocus 2, a ljudi se pitaju kako je moguće da ova žena, supruga, majka i modna ikona s 57 izgleda sjajno i zdravo kao i prije dva desetljeća.

Parker teži prirodnom starenju, što je u suprotnosti s holivudskim trendovima. Nikad nije pretjerivala s estetskim zahvatima niti se sramila sijede kose. Osim toga, 2011. slijedila je Hampton dijetu, koja je kombinacija mediteranske, Atkinsove i South Beach dijete. Danas to više nije slučaj, već se oslanja na pet zdravih navika.

Voli si ugoditi

Sarah Jessica Parker voli uživati u hrani. Najviše voli pečeno pile, a pizzu ne jede bez kobasice, paprike i luka. Omiljeno piće joj je Coca-Cola, a desert mliječna čokolada i kolačići.

Iako pazi da ne pretjera, popularna glumica uvijek pokušava uživati u hrani. To si može dopustiti jer puno hoda, zbog čega je u odličnoj kondiciji.

Kuhanje joj je zabavno iskustvo

Kuhanje je aktivnost u kojoj ova gurmanica uživa. Koristi stare, tradicionalne kuharice, koje posjeduje od 18. godine, ali ne boji se eksperimentirati s jelima. Sa suprugom Matthewom Broderickom uvijek priprema pileći temeljac, koji smrzava i koristi kao bazu za većinu jela koja kuhaju.

Jede obilan doručak

Istraživanja su dokazala da konzumiranje zdravog doručka bogatog proteinima i hranjivim tvarima može pomoći u boljem funkcioniranju metabolizma. Kad pred sobom ima užurban i naporan dan, Sarah Jessica Parker obavezno pojede obilan doručak. Kad je doma, samo popije kavu.

Uživa u vinu i koktelima

Ne zna napraviti dobar Cosmopolitan, ali to joj je najomiljeniji koktel. Osim tog alkoholnog pića, Parker voli i vina.

Drži se jedne šalice kave u danu

Sarah Jessica Parker pije instant kavu ili kavu u kapsulama, ali nikad više od jedne u danu. Ponekad skuha i kubansku kavu.

"Da je pijem cijeli dan, bila bih u kaosu. Nikad ne popijem više od jedne kave", dodala je za Grub Street.

Pročitajte više