Želite li izgledati fit, za doručak izbjegavajte ove namirnice

Foto: 123RF 

DORUČAK je jedan od najvažnijih obroka tijekom dana. Upravo zato ne bismo smjeli raditi pogreške da unosimo hranu koja nam je potrebna da izguramo dan. Evo što trebate izbjegavati.
 
Peciva iz pekare
 
Često zbog nedostatka vremena, a da ne bismo propustili doručak, kupimo pecivo u pekari. Ovo je velika pogreška jer se u pecivu nalazi velika količina aditiva, soli, masti, šećera te ono ne sadrži nutritivne vrijednosti koje su neophodne.
 
Voćni jogurti
 
Većina nas zaista vjeruje da voćni jogurti u sebi ne sadrže šećere, međutim baš kao i voćni sokovi, puni su šećera i njima nikako ne bismo trebali započinjati dan. Iako su možda lijepo osvježenje u ovim proljetnim jutrima, nikako nisu i zdravo rješenje. Umjesto sokova i voćnog jogurta, kao jutarnje osvježenje uzmite svježe voće.
 
Kaloričan doručak
 
Doručak zaista ne mora biti najobilniji niti najkaloričniji obrok tijekom dana jer velike količine nezdravih masnoća završavaju u obliku masnog tkiva, a organizam ne dobiva sve vitamine, minerale i vlakna koja su mu potrebna. Stoga napravite balans pa ako volite jaja za doručak, najbolje bi ih bilo skuhati i kombinirati uz dvopek i čaj.

Pročitajte više