Želite u formi dočekati ljeto? Ovo je pet savjeta trenera Tiana Jagarića

Foto: Pexels

LJETO je pred vratima, a s njim dolazi i želja za savršenom formom. Bez obzira jeste li spremni za plažu ili se tek trebate pokrenuti, proljeće je krajnje vrijeme za početak priprema, kaže trener Tian Jagarić. On je na svom blogu popisao najbolje načine kako pripremiti svoju formu za ljeto, kako bi se osjećali zdravo, snažno i samopouzdano.

Krenite danas: Najbolje vrijeme za početak bilo je jučer, a drugo najbolje vrijeme za započeti je danas. Nemojte čekati ponedjeljak ili prvi datum idućeg mjeseca. napravite plan i započnite s radom već danas.

Postavite realistične ciljeve: Priprema forme za ljeto zahtijeva postavljanje ciljeva koji su izazovni, ali i ostvarivi. Razmislite o tome što želite postići do ljeta, bilo da je to gubitak kilograma, oblikovanje mišića ili poboljšanje kondicije. Zapišite svoje ciljeve i razradite plan kako ćete ih ostvariti.

Usvojite zdravu prehranu: Prehrana igra ključnu ulogu u pripremi forme za ljeto. Fokusirajte se na unos cjelovitih namirnica poput voća, povrća, cjelovitih žitarica i proteina. Izbjegavajte prerađene namirnice, šećer i nezdrave masnoće. Povećajte unos vode kako biste ostali hidratizirani i potaknuli metabolizam.

Redovito vježbajte: Uključite redovitu tjelovježbu u svoju rutinu kako biste pripremili svoje tijelo za ljeto. Kombinirajte kardio treninge poput trčanja, vožnje bicikla ili plivanja s treningom snage kako biste ojačali mišiće i oblikovali tijelo. Program vježbanja kreirajte samostalno ili ga potražite kod stručnjaka. Pronađite također aktivnosti u kojima uživate kako biste održali motivaciju.

Održavajte konzistentnost: Konzistentnost je ključna za postizanje rezultata. Stvorite raspored vježbanja i prehrane koji možete održavati dugoročno. Budite dosljedni svojim naporima i budite strpljivi - promjene ne dolaze preko noći, ali će se svakako isplatiti.

Priprema forme za ljeto zahtijeva predanost i trud, ali uz pravilnu strategiju i motivaciju, možete postići željene rezultate. Koristite ove savjete kao smjernice za svoje putovanje prema zdravom i fit tijelu koje će zablistati na suncu ovog ljeta. 

Više detalja možete pronaći na blogu trenera Tiana Jagarića.

Pročitajte više