Žena pokazala posljedicu botoksa: Postojalo je samo 1 posto šanse za ovo

TRETMANI botoksom vrlo su uobičajena praksa današnjice u nastojanju da se postigne produljen mladenački izgled. Neki su u tome vrlo umjereni, neki nešto manje, dok postoje i oni koji razviju ovisnost i potpuno se pogube u tome, zaboravivši kako su uopće izgledali prije tretmana.

Iako se radi o sve popularnijem postupku, on sa sobom ipak nosi određeni rizik. Botoks je u 2020. godini bio najtraženiji neinvazivni kozmetički zahvat, a mnogi su ovako uspješno uklonili bore koje su im smetale. Modrice, bol i simptomi slični gripi dio su problema koji se uglavnom pojave, ali se s vremenom povuku.

Jedna je žena ostala užasnuta kad joj se nakon jednog od tretmana botoksom spustio kapak, a to se stanje stručno zove ptoza. Na TikToku je podijelila video s opisom: "Kad postoji 1% šanse da dobijete ptozu od botoksa."

@jessicaaaaaaf one eye open when i’m sleepin, one eyeEeuEe #fyp #botox #ptosis #solucky ♬ Lucky - Britney Spears

U videu možemo vidjeti Jessicu s čelom bez bora, ali okom koje se ne može u potpunosti otvoriti. Tijekom postupka "čarobna tekućina" migrirala joj je prema desnom oku, uzrokujući spuštanje kapka.

Jessica je istraživala i zaključila da će to trajati 4-6 tjedana.

WebMD izvještava da oko 5 posto ljudi koji odlaze na tretmane botoksom doživljava probleme sa spuštanjem kapaka. "Ovaj broj pada na manje od 1% ako ga provodi vješt liječnik."

Pročitajte više