Žena trenirala tjedan dana kao Brie Larson i objasnila kakve je promjene doživjela

VEĆ je svima poznato da je Brie Larson u nevjerojatnoj formi. Njene brojke su nevjerojatne, bilo da se radi o zgibovima, težini utega na mrtvom dizanju ili vremenu uspješnog guranja trenerovog terenca, redovito oduševljava svojom snagom i o svemu obavještava svoje fanove na Instagrama. 

Jedna je fitness entuzijastica i novinarka Women's Healtha Andi Breitowich odlučila tjedan dana trenirati kao Larson i priznaje da je osjećala pritisak i veliku odgovornost. Prema riječima Larsoninog osobnog trenera Jasona Walsha, ona vježba pet dana u tjednu i prvenstveno se oslanja na dizanje utega. Njezini treninzi snage za gornji i donji dio tijela doveli su je do statusa superheroja.

Ono što je Andi odmah istaknula je da nije u stanju raditi zgibove jednom rukom, kakve radi Larson. Za takve rezultate trebalo bi joj ipak puno više od tjedan dana, ali istaknula je da je neke stvari u tom kratkom periodu ipak uspjela postići.

Ne podcjenjujte sklekove s utezima

Larson je objavila više videa na kojima ležerno radi sklekove uz zveckanje lanaca omotanih oko njenog tijela. Andi tvrdi da je ovo izuzetno teško. Smanjenjem težine tereta na leđima uspjela je naposljetku odraditi vježbu pravilno i do kraja.

 

Bugarski čučnjevi su cjelovit trening za donji dio tijela

Na prvi pogled bugarski čučanj ne izgleda osobito zahtjevno. Međutim, to je zavaravanje. Larson ih obično radi s utezima u svakoj ruci, stoga je i Andi pokušala isto. Kvadricepsi su joj gorjeli, a sutradan je zaradila blagu upalu.

Izgradnja trbušnih mišića nije jednostavan zadatak

Larson je poznata po isklesanim trbušnjacima, a oni su rezultat napornih vježbi. Andi je radila po njenoj rutini od 10 vježbi s ponavljanjem od 10 puta. Naposljetku joj se tako svidjelo da ih je odlučila raditi svaki dan. Na kraju sedmog dana tvrdi da je već osjećala učinke i da je njen središnji dio tijela zbilja bio zategnutiji i snažniji.

Zagrijavanje je ključno

Prije svakog treninga Larson temeljito aktivira svoje mišiće. Počevši s pozama joge kako bi istegnula tijelo, prelazi u statične plankove kako bi aktivirala središnji dio tijela i radi iskorake da pripremi svoje noge. Andi je slijedila ova pravila i zagrijavanje je trajalo po 20 minuta.

Oporavak je apsolutno neophodan

Nakon što je Andi tjedan dana trenirala kao pravi superheroj, bila je zahvalna na danu odmora. Umjesto da se forsira i bori s bolovima, pružila je mišićima priliku da se regeneriraju. Nakon jednog dana istezanja i lagane joge osjetila je kako joj se tijelo napunilo.

Nakon tjedan dana vježbanja poput Brie Larson Andi tvrdi da se definitivno osjeća snažnije, ali i osjeća posljedice u obliku upale mišića. Ipak, otkrila je da su se njeni mišići već nakon samo tjedan dana prilagođavali i bili spremni za više.

Pročitajte više