Ženi su se smijali u teretani, a onda se pojavio stranac i stao u njenu obranu

Foto: 123RF

SIJEČANJ je mjesec kada se u teretane upisuje najveći broj novih korisnika. Mnogi su i u ovu novu godinu ušli odlučni s namjerom da dovedu tijelo u formu i smršave, međutim prvi koraci često mogu biti teški.

Ako nikada niste bili u teretani, vjerojatno ne znate ispravno koristiti sve sprave, ulazite na nepoznat teren i među nova lica, a to može izazvati priličnu neugodu i nervozu.

To se dogodilo i jednoj ženi, a priča čovjeka koji je stao u njenu obranu pred grupom neugodnih korisnika jedne teretane pokazuje da je potrebno pokazati razumijevanje i empatiju. Ljudima je u novom okruženju potrebna podrška i ohrabrenje i zato je dobro slijediti primjer ovog muškarca koji je svoje iskustvo podijelio na Redditu.

“Jutros sam bio u teretani kada su se dvije žene i muškarac očito smijali drugoj ženi koja je bila nova i nervozna što je uopće ovdje. Isprva mi nije bilo jasno što se događa jer sam imao slušalice u ušima, ali onda sam uočio da jedna žena vadi mobitel i počinje snimati. Žena kojoj su se rugali je znala što se događa i umalo se rasplakala. Sišla je s trake za trčanje i krenula prema svlačionici”, počeo je svoju priču. 

Korisnik nadimka JohnSnow1982 krenuo je za njom, a grupu je prijavio osoblju teretane. 


“Žena je plakala i tiho mi rekla da nije znala što radi, ali je pokušavala naučiti. Objasnila mi je da je nedavno izgubila roditelja zbog srčanog udara uzrokovanog viškom kilograma i liječnici su je upozorili da je na istom putu ako ne pripazi”, napisao je.

Potom joj je pojasnio da su svi jednom bili početnici te ju je pozvao da se vrati s njim u prostor za vježbu gdje će joj pokazati kako se koriste sprave. 

“I ja sam bio na njenom mjestu prije godinu dana. Na kraju se smijala. Troje nasilnika je izbačeno iz teretane, a ja sam stekao novu prijateljicu”, kaže.

Poanta njegove priče je prilično jasna.

“Znam da frustrira kad je gužva u teretani jer smo svi zaposleni, ali treba razumjeti koliko na nekoga mogu utjecati naši postupci. Uopće ne sumnjam da se ova žena više nikad ne bi vratila u teretanu da joj je ismijavanje bilo jedino iskustvo koje je doživjela. Molim vas, pomozite drugima da se osjećaju dobrodošlo, ne morate s njima uopće pričati, samo im se nasmijte ili kimnite. Svi smo tu da bismo postali bolji, širite ljubav i pozitivnost. Ti možeš promijeniti nečiji život”, zaključio je.

Drugi korisnici ove društvene mreže su pohvalili njegov potez i zaključili da nitko nije rođen u teretani te da drugima treba olakšati i pomoći u prvim koracima.

Pročitajte više