Advent u Zagrebu upravo je dobio teški hit - brioche punjen ćevapima i kajmakom

Foto: Hana Kajari/Index

IAKO službeno počinje tek u subotu, gotovo sve lokacije zagrebačkog Adventa već su u punom pogonu, pa smo mi danas skoknuli do megapopularnog Fuliranja. Atmosfera je odlična, a od hrane ima nešto za svakoga, o čemu vam na Index Foodu uskoro pišemo detaljnije.

Mi smo, pak, za otvorenje adventske sezone i našeg najdražeg Fuliranja, odlučili probati jedan brioche punjen ćevapima i kajmakom, s brdo ljubičastog luka sa strane. Molim? Pecivo punjeno ćevapima? Tako je, dobro ste čuli - ovo je mekano pecivo puno maslaca napunjeno pečenim i sočnim ćevapima, mladim kremastim kajmakom i onda tostirano da postane hrskavo i mirisno.

Koliko god dobro zvuči, još je boljeg okusa i čim smo pojeli jedan, htjeli smo još (pa tko normalan ne bi?). Dođemo natrag na Briocherie kućicu, koja ih priprema, i skužimo da imaju i slatke varijante. Može!

Od slatkih brioche peciva nude dvije vrste, a to su Nutella Bomb - da znate da stvarno i jest prava bomba - s Nutellom i soft serve sladoledom od vanilije, i Chocolate + Chocolate s čokoladnim umakom i soft serve sladoledom od čokolade koji se nalaze u toplom, mekanom iznutra i hrskavom izvana, brioche pecivu. Koji je bolji? Pa, oba.

Cijene su 7 eura za slani s ćevapima i kajmakom te po 6 eura za slatki brioche, što je čak i malo ispod prosjeka cijena na zagrebačkom Adventu uopće, tako da se definitivno vraćamo jer je prefino, a i skroz prihvatljivo.

Fuliranje

Mjesto: Trg Josipa Jurja Strossmayera, Zagreb
Trajanje: 29. studenog 2023. - 7. siječnja 2024.
Radno vrijeme : pon-pet 12-01, sub-ned 11-01
Božić i Štefanje 16-01 / Stara godina: 12-03 / Nova godina: 17-01
Ulaz: besplatan

Pročitajte više