Ako u njihovom zagrebačkom nađete jednu jedinu žilicu, dat će vam 100 €. Probali smo

Foto: Hana Kajari/Index

PRI KRALJU je pečenjara na zagrebačkim Remetama (točna adresa je Vinec 10) koju uz Hrvate posjećuju ljudi iz Slovenije, Bosne i Hercegovine i Makedonije. Mi smo došli s ciljem isprobati ogromne punjene ćevape o kojima od poznanika slušamo već neko vrijeme, a na kraju smo pojeli i zagrebački koji na stol dolazi s neobičnim izazovom. O tome malo kasnije, idemo prvo na te famozne punjene ćevape.

Jedna porcija realno za dvoje

Ćevapi su punjeni gauda sirom i mozzarellom. U jednoj porciji dobijete dva ogromna ćevapa te za prilog pekarski krumpir, ajvar, crveni luk i dvije lepinje. Tekstura ćevapa je blago gumenasta, a sira ima više nego mesa. Sve je jako fino, nije nimalo masno. Oduševio nas je i okus lepinja koje su pečene na masti od mesa. Milina!

Osim punjenih ćevapa, Pri Kralju se jede i najbolji zagrebački - tako se barem priča po bespućima interneta. Garantiraju da je toliko mekan da tko god u mesu nađe žilicu, daju mu 100 eura. Iako bismo koju stotku više rado našli u džepu, tu žilicu ipak nismo našli, koliko god da smo se trudili.

Iznenađujuće, uopće nije mastan iako je pohan, sira ima dovoljno, šunka je toliko tanko narezana da se jedva vidi, ali se okus osjeti. Uz to se dobiva tartar umak, komad limuna i pekarski krumpir. Iako nismo baš znali što nas ovdje čeka, na kraju smo, nakon ove gozbe, od Kralja izašli 30-ak eura lakši i koju kilu teži.

@index.hr Tko god pronađe žilicu u njihovom zagrebačkom odresku, dobije 100 eura 😮 #prikralju #zagreb #hrana #food #indexhr #foodie #foryou #foryoupage #fyp #viraltiktok ♬ original sound - Index.hr

Što još nude i koliko što košta

Sva mesna jela dolaze s prilogom, jasno je istaknuto na jelovniku, a porciju zagrebačkog platit ćete 13 eura, dok je bečki 10 eura. Lungić je 15, punjeni lungić 16, a punjeni lungić s umakom od šampinjona 19 eura. Mali ćevapi s lepinjom i lukom su 7 eura, punjena pljeskavica od 300 g mesa 11.50 eura, ona od pola kile stoji 14.50 eura, slično kao i pljeskavice s kajmakom, dok je ona od jednog kilograma 22.50 eura.

Četiri mazalice s kajmakom, koliko je u jednoj porciji, koštaju 6.50 eura, a drže i hamburgere koji koštaju 7 do 15.50 eura, ovisno o dodacima. Pekarski krumpir, ajvar, tartar, lepinju ili salatu (šopsku, zelenu, kupus ili rajčice) platit ćete 1.50 do 4.50 eura.

Za desert možete naručiti palačinke za 4 eura po porciji ili dnevni kolač, koji košta 3 eura. Bezalkoholna pića u prosjeku koštaju 2.50 eura. Imaju i kućno vino (Jakovac) za 12 eura po litri te flaširano Šemberovo (nije istaknuto koje) po istoj cijeni. Piva stoje po 3 eura u prosjeku (Tomislav, Ožujsko, Karlovačko, Augustiner, Velebitsko, Staropramen, Wildbrau, Heineken).

Što vi mislite o ovom mjestu, recite nam u anketi.

Pročitajte više