Američki državni tajnik u kijevskoj pizzeriji: Toplo je preporučujem

Foto: FB/Veterano Pizza

AMERIČKI državni tajnik Antony Blinken u utorak je tijekom iznenadnog posjeta Kijevu navratio u popularnu pizzeriju koju je otvorio ratni veteran i pohvalio je. U pratnji ukrajinskog šefa diplomacije Dmitra Kulebe američki diplomat počastio se u pizzeriji Veterano, lokalu uređenom u vojničkom stilu, sa staklenim stolom ispunjenim praznim čahurama od metaka. Osim u Kijevu, imaju poslovnice u još osam ukrajinskih gradova.

Blinkenu je izvrsna

"Kao netko tko zna nešto o pizzi, kao i većina Amerikanaca, pizza je ovdje izvrsna. Toplo je preporučujem", rekao je Blinken. On i Kuleba podijelili su tzv. Ukrajinsku pizzu s mesom i jednu vegetarijansku. Prošle godine podijelili su i porciju pomfrita u McDonald'su nakon ponovnog otvaranja ovog restorana brze hrane u Kijevu. No ovaj put Kuleba je inzistirao na ukrajinskom restoranu.

"Neki su me prošle godine kritizirali što sam vas odveo u McDonald's umjesto u ukrajinski restoran. Sada to ispravljam", rekao je Kuleba novinarima. Inače, Blinken je iznenada stigao u ukrajinsku prijestolnicu nakon što je Washington odobrio novi paket pomoći vrijedan 61 milijardu dolara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.