Ekipa iz zagrebačkog Bread Cluba izdala knjigu o pripremi sourdougha

Foto: Bread Club

BREAD CLUB, poznata zagrebačka sourdough pekara, promocijom knjige Starter proslavila je pet godina poslovanja. Od početaka u Trakošćanskoj, pa sve do šest otvorenih poslovnica, knjiga na više od 300 stranica obuhvaća priču o Bread Clubu, kao i brojne recepte.

Cijela Bread Club priča krenula je od prirodnog kvasca, sourdougha ili kiselog tijesta, kada su Anamarija Zajec Palić i Zrinka Zajec zajedno s partnerima Andrijom Pernarom i Darkom Kušićem odlučili promijeniti pekarsku scenu Zagreba. Prvo su otvorili poslovnicu na Trešnjevci, a danas, pet godina kasnije, Bread Club ima ukupno šest poslovnica diljem Zagreba.

Knjiga priča priču o Bread Clubu

"Ovu smo knjigu dugo sanjali. U nju nije pretočeno samo naše znanje o fermentiranim pekarskim proizvodima. U nju smo utkali i sav naš petogodišnji rad, neprospavane noći, žuljeve i težak fizički rad. U nju smo utkali i sve radne vikende, ali i sve što smo s obitelji propustili, i baš radi njih svih, nama bliskih, ali i svih naših kupaca, naše druge obitelji, u ovu smo knjigu utkali ljubav, strast i emociju.

Ova knjiga je plod našeg znanja, a vjerujemo kako će i svima koji ju budu čitali biti inspirativna. Naših pet godina nama je proletjelo, od male poslovnice u Trakošćanskoj ulici, narasli smo na trenutnih šest poslovnica te nekoliko koje su nam u planu. Drago nam je da smo se otisnuli u ovu poslovnu avanturu i da smo u Zagrebu promijenili kulturu kruha", poručili su iz Bread Cluba.

Objašnjava teorijsku pozadinu svih procesa fermentacije i pripreme tijesta

Knjiga dolazi s dvodijelnom reljefnom naslovnicom na više od 300 stranica, a objašnjava teorijsku pozadinu svih procesa fermentacije i pripreme tijesta, kako bi ljudi zaista razumjeli što to u Bread Clubu rade. Knjiga nije samo dobra teorijska pozadina, već i praktični priručnik koji čitatelje vodi kroz sve korake pripreme kruha i lisnatih tijesta, a stečena znanja će moći iskušati pripremom recepata koji se nalaze u knjizi.

"Ova knjiga za mene je bila izazovan projekt jer zadatak nije bio samo predočiti budućim čitateljima kako je nastao i kako se razvijao brand Bread Cluba te knjigu opremiti primamljivim receptima, već stvoriti pekarski priručnik za početnike, ali i profesionalce. Bilo je potrebno zaroniti do molekularnih dubina kako bi se na zanimljiv, jasan i pitak način predočili svi kemijski procesi fermentacije i pekarstva. Zajedno s Bread Clubom i ostatkom tima, nastojala sam ljudima, između ovih lijepih korica, dati odgovor na svaki pekarski zašto", rekla je Željka Zrnić, autorica tekstova u knjizi.

Knjiga Starter moći će se kupiti u svim Bread Club poslovnicama od 2. srpnja 2024. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.