I vama masnoća na plastičnim posudama zadaje noćne more? Evo rješenja

Foto: Shutterstock

KADA ŽELIMO zamrznuti neko jelo ili ga pospremiti u hladnjak, vrlo često posegnemo za plastičnim posudama u koje ga stavimo, a već sljedećeg dana dogodi se ono čega smo se pribojavali - nakon što pojedemo to jelo na plastičnoj posudi ostaje onaj crvenkasto-narančasti trag masnoće koji se vrlo teško pere.

Plastične posude vrlo su praktične, no kada se na njima pojave te dosadne, masne mrlje, poželimo prestati koristiti ih. Ipak, sada smo na TikToku pronašli super trik kako se riješiti tih masnih mrlja - i to bez ribanja spužvicom - a sigurni smo da će vam uvelike olakšati život.

Riješite se masnoće uz samo tri sastojka

Tiktokerica Adi Kempler podijelila je ovaj trik jer se i sama često susreće s ovakvim mrljama, pa je svojim pratiteljima htjela pokazati kako ih se na vrlo jednostavan način može riješiti. Prvo je u plastičnu posudu stavila malo deterdženta za pranje posuđa, a zatim ju je do pola napunila toplom vodom.

@facesbyadi This hack has saved so many of my Tupperware friends. Try it!!!! #fyp #cookingvideos #cookinghacks #lifehacks #hacks #stainremover #foryou #foryoupage ♬ original sound - adikempler

Nakon toga u posudu je stavila nekoliko natrganih komadića papirnatog ručnika i plastičnim poklopcem zatvorila posudu. Zatim je dobro protresla posudu između 45 sekundi i jedne minute. Nakon što je otvorila poklopac pokazala je da se papirnati ručnik rastopio, a posuda je poslije ispiranja magično ostala čista.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.