Iskoristite kišu za ova slasna i jeftina jela na žlicu

Foto: Shutterstock

KONAČNO kiša. Iako smo djelomice uživali u vrućinama i hladnim salatama za ručak te tortama koje se ne peku za desert, ipak smo veseli što konačno možemo pojesti i nešto na žlicu. Zato vam u nastavku donosimo nekoliko provjerenih recepata za topla jela uz koja na nešto ugodnijim temperaturama čekamo novi toplinski udar.

Mahune

Mahune na malo drukčiji način priprema naša čitateljica, koja umjesto kockica mesa, kao mesni dodatak oblikuje kuglice od mljevenog mesa. Probajte i javite nam dojmove. Naravno, slobodno dodajte i još neko povrće, od graška, kockica krumpira ili batata.

Recept je ovdje.

Pašta fažol

Ovo jelo nije potrebno posebno predstavljati. Odlučite li pripremiti veću količinu, tjesteninu ukuhavajte u grah tek kad ćete ga jesti, a po želji kod pripreme, odnosno pirjanja možete dodati i malo pancete, a kasnije ukuhati i kobasice za kuhanje.

Recept je ovdje.

Varivo od hokaido tikve i ječma

Ovo varivo sa suhim mesom, ječmom i tikvom savršeno je da iskoristite zalihe koje su vam možda ostale još od zime. Lako se podgrijava pa nije loše ostane li malo i za sutra, a uvijek ga možete obogatiti i još nekom grahoricom ili pak žitaricom. Neće biti loše ni dodate li malo špinata, kratko pred kraj kuhanja - samo da uvene.

Recept je ovdje.

Grašak s noklicama (bez mesa)

Jelo iz djetinjstva koje malotko ne voli. Ovo će vas jelo stajati zaista malo, a osim što je jeftino - vrlo je brzo i gotovo. Od sastojaka je za pripremu potrebno njih tek nekoliko, a kladimo se da sve već imate kod kuće pa ne trebate do dućana. Naravno, uvijek sa strane možete pripremiti i pokoji faširanac ako ne možete provesti dan bez mesa.

Recept je ovdje.

Varivo od svježeg kupusa

Ovo je vjerojatno jedno od najljetnijih jela jer je zapravo vrlo osvježavajuće. Nemate li mladog kupusa, poslužit će i starija glavica, a svakako ovo varivo pojedite unutar maksimalno dva dana jer kuhani svježi kupus stajanje ne podnosi baš najbolje, pogotovo ne na višim temperaturama.

Recept je ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.