Kako se kreću cijene trešanja po Zagrebu? Obišli smo tržnice, razlike su velike

Foto: Hana Kajari/Index

NA TRŽNICE su stigle prve trešnje - nedavno smo pisali o prvim trešnjama na splitskoj tržnici, a sada su domaće trešnje stigle i na one zagrebačke. Splitski kupci nisu oduševljeni cijenama - prošle se godine kilogram trešanja prodavao po 6 do 8 eura, a sada je cijena porasla i do 12 eura. Provjerili smo kako je u Zagrebu.

>> Na tržnice stigle prve trešnje: "Prodaja ide slabo, ljudi se žale na cijene"

Kakva je cijena trešanja u Zagrebu?

Sada smo obišli zagrebačke tržnice Dolac i Kvatrić i provjerili kakva je tamo situacija s cijenama trešanja. Na zagrebačkim se tržnicama kreću između 4 i 10 eura, a dok su na Dolcu malo povoljnije, na Kvatriću su nešto više cijene.

Domaće slatke trešnje na jednom štandu na Dolcu koštaju 5 eura za kilogram, na drugom čak 7 eura za kilogram, a na nekim ih štandovima prodaju po mjericama od 500 g za 4 eura. Zadarske slatke trešnje, kako stoji istaknuto na nekim štandovima, prodaju se po 8 eura za kilogram, a "domaća trešnja hrušt" košta 8 eura za kilogram ili 4 eura za mjericu.

Do 10 eura za kilu

Na Kvatriću se cijene trešanja penju i do 10 eura za kilogram, ponegdje koštaju i 9 eura, a domaće zadarske trešnje koštaju isto kao i na Dolcu - 8 eura po kilogramu. Na drugom smo štandu pronašli domaće slatke trešnje za 8 eura po kilogramu, a na štandu do prodaju se po cijeni od 7.99 eura. Hrušt ovdje također košta 8 eura za kilogram.

Koliko koštaju jagode?

Na Dolcu smo pronašli dvije mjerice domaćih jagoda za 5 eura, a na drugom štandu domaće slatke jagode prodaju po cijeni od 2.50 eura za mjericu od 500 g. Na jednom štandu pronašli smo i najpovoljniju opciju - mjerica uvoznih jagoda od 500 g košta samo jedan euro. 

Na Kvatriću se cijene kreću od 2.5 do 5 eura - na jednom štandu mjerica jagoda košta 2.5 eura, na većini drugih štandova je po 3 eura, a na jednom štandu jagode prodaju po kilogramu - kilogram jagoda košta 5 eura.

>> Ovo su cijene jagoda na tržnicama ove i prošlih godina. Razlike su ogromne

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.