Karlovačka pizzeria daje 1000 eura ako pojedete metar pizze. Išli smo probati

Foto: Ena Dragičević/Index, Video: Ivana Pušnik/Index

BILI SMO u pizzeriji Mona Lisa u Karlovcu, koja već 15 godina organizira gastro izazove u kojima gosti moraju pojesti određenu količinu hrane u roku od jednog sata i na kraju, ako uspješno obave izazov, dobivaju novčanu nagradu. Dosad su imali izazov s XXL kebabom, no u zadnje vrijeme izazov s pizzom izazvao je veliku pozornost na društvenim mrežama. Stoga smo se i mi odlučili okušati.

Pizza po dužini ima jedan metar, a po širini pola metra. Ona je ekvivalent dvije jumbo pizze. Pričali smo s vlasnikom Damirom Drenjančevićem, koji nam je pojasnio što ide na pizzu te koliko je bilo pokušaja. "Dosad smo imali 44 pokušaja i imamo 100 rezervacija. Na pizzu idu minimalno 3 sastojka - bitno je da ide rajčica, sir i još jedan sastojak. Tko ju pojede - ne mora je platiti", rekao je. 

Dolaze gosti iz cijele Europe

Zbog tog izazova, u pizzeriju dolaze gosti iz cijele Europe. Tako im se javio jedan Šveđanin koji je putovao skoro cijeli dan kako bi stigao u Radićevu ulicu. "Stavio je screenshot puta u komentare ispod objave na društvenim mrežama. Pojeo je pola pizze i onda otišao nazad kući", kaže Damir koji tvrdi da mu neće biti žao dati 1000 eura za izazov jer im je to najbolja reklama do sada. 

Zanimalo nas je zašto baš nagrada od 1000 eura. "Zato što je to ugodno s korisnim. Ljudi pojedu pizzu i odu doma bogatiji za 1000 eura, mada nije to tako lako. Tako smo to smislili. Ima jedan sličan izazov u Americi pa smo to povezali s našim kebabom i evo došli do izazova s pizzom", tvrdi.

@pizzeria.mona.lis #pizzachallenge #pizzeriamonalisa #1000eurochallenge #live #uzivo #pizza #pizzatime ♬ Pizza - Moozic

Mi nismo uspjeli savladati izazov...

I mi smo se okušali u tom izazovu. Naručili smo pola miješanu, pola margaritu i na nju smo čekali 20-ak minuta. Priznajemo da nismo uspjeli jer nakon jednog velikog komada više nismo mogli jesti. (U što se možete uvjeriti u videu.)

...ali MMA borac jest

No, zato ju je MMA borac Antonio Čelić u nedjelju uspio pojesti.

I napokon imamo prvog POBJEDNIKA!!!!💪 kandidat br. 42. Izazov savladan za 53 minute, inače profesionalni MMA borac...

Objavljuje Pizzeria Mona Lisa KarlovacNedjelja, 17. ožujka 2024.

Damir tvrdi da Antonio poslije jedenja nije bio posebno raspoložen za pričanje. "Popio je dvije boce Coca-Cole i otišao doma odmarati. Isplatili smo mu novac i pozdravili se." Inače, pizzeria radi već 15 godina, a prvo su krenuli s XXL kebab izazovom.

"Bilo je puno kandidata koji su pokušali savladati taj izazov, sigurno možda i tisuću. Bilo je stotinjak koji su ga pojeli. Treba pojesti 4 kilograma kebaba. Došli smo na tu ideju s pizzom da malo promoviramo posao jer nam je ulica raskopana i fali nam terasa", tvrdi Damir koji poziva sve da ostale kandidate i njihove pokušaje gledaju uživo na TikTok profilu pizzerije. 

Pročitajte više