Krajem lipnja u Svetu Nedelju dolaze braća poznata po dobroj hrani, evo što spremaju

Foto: Salty Business & Arhiva Nekić Trucks

U Svetoj Nedelji i ove se godine održava festival Paradajz from Paradise, posvećen rajčicama iz lokalne proizvodnje, praćen zanimljivom gastroponudom i glazbenim sadržajima, na savršenoj ljetnoj lokaciji parka i jezera Kipišće, najavljuju nam organizatori.

Naravno, glavni akteri ovog festivala su Rajske rajčice uzgajane u Svetoj Nedelji dulje od 20 godina, a nose i titulu 50 najpriznatijih proizvođača sorti cherry i cocktail rajčica u svijetu. Kako kažu lokalci, festival je zapravo "hommage" lokalnoj proizvodnji kojim se ujedno i slavi dolazak ljeta praćen lokalnom hranom, koktelima, raznim radionicama i dobrom glazbom. 

Gastronoviteti i salsa bake Antice

I ove godine gastroatrakcija su braća Marin i Josip Nekić, pioniri food truck revolucije u Hrvatskoj, koji su novim recepturama apgrejdali svoj čuveni pulled pork sendvič koji je ove godine obogaćen džemom od svetonedeljskih rajčica sorti Bumblebee i Sunstream. 

"Uvijek se trudimo koristiti domaći proizvod, a finalno jelo ponuditi s nekom osobnom pričom iza toga. Rajska rajčica uzgaja se u Svetoj Nedelji, gdje i radimo ovo događanje. Osim apgrejdanog pulled pork sendviča, napravili smo novu salsu od rajčica za nachose, sorti Bumblebee, Sunstream, Campari i Yoom te raznih mediteranskih začina. Kad smo složili salsu, toliko nas je okus podsjetio na salsu bake Antice i tunkanje prstiju u staklenke da smo salsu nazvali po baki. Naravno, njoj tada nisu bile dostupne navedene sorte, ali okus je baš kao iz djetinjstva", pričaju nam Marin i Josip.

Kokteli vrhunskih barmena Gringos de Croatia

Gringos de Croatia je projekt hrvatskih barmena koji su se nedavno vratili iz Meksika sa željom da naprave nešto drugačije i približe ljubav prema meksičkim destilatima. Gostima festivala ovo će biti izvrsna prilika za isprobavanje najboljih meksičkih koktela koji savršeno upotpunjuju lokalne okuse i atmosferu. 

"Teško je sumirati naše, nazivam ga studijsko putovanje u najzabačenije dijelove Meksika, samo da bismo kroz edukaciju i istinsko iskustvo prenijeli barmenima prave okuse i tehnike. Trenutno se svijetom širi glas o mezcalu, ali to je kap u moru njihove proizvodnje pića. Genijalna je scena gdje sjedimo u Oaxaci i gdje se djeca igraju s kokošima, slade se vlaknima pečene agave dok žene pripremaju ručak, a muškarci za to vrijeme brinu o kotlu za destilaciju. Koristimo svaku priliku da približimo ljudima čudesne okuse, pa tako i sad u Svetoj Nedelji, jer nam je baš važno da educiramo i goste i barmene”, izjavio je Marko Markota.

Kreativne radionice za najmlađe

A kako bi se i najmlađa publika zabavila na ovom ljetnom festivalu, ove su godine organizirane i likovne radionice naziva Bumbagrad te radionice pripreme tiska i linoreza uz poznatog grafitera Leona Golubića. 

Večeri uz dobru glazbu

Program počinje od 19 sati. U petak, 21.6., večer započinju Daddy Cool Band, u subotu, 22.6., na pozornicu dolazi grupa Silente, a u nedjelju, 23.6., pjevačica ZSA ZSA. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.