Kuhar iz Hell's Kitchena preuzima pizzeriju zbog koje je bio u svađi s ocem

Foto: FB/Hell's Kitchen

DOMINIK KOVAČIĆEK, bivši kandidat Hell's Kitchen Hrvatska, otkrio je da na jesen s majkom preuzima vođenje obiteljske pizzerije koja je trenutačno u najmu te da je to njezina velika želja.

"Poboljšat ćemo kvalitetu tijesta iako pizzerija već 25 godina radi odlično, a uvest ćemo i malo drugačija jela", otkrio je Dominik za RTL.hr. Zagrebačka pizzerija trenutno je u najmu, no klijentima ističe ugovor pa bi Dominik na jesen preuzeo njezino vođenje. 

U showu Hell's Kitchen Hrvatska Dominik je otkrio da se zbog pizzerije posvađao sa svojim ocem. Naime, njegovi roditelji već 20 godina imaju pizzeriju Z1, a s ocem se posvađao jer je želio otići svojim kuharskim putem. Ipak, nakon sudjelovanja u showu su se pomirili, a sada će Dominik preuzeti pizzeriju, no ima i neke druge planove.

Trenutno radi u prestižnom restoranu, želja mu je otvoriti i fine dining restoran

Dominik trenutno radi u prestižnom dubrovačkom restoranu 360, koji se može pohvaliti s Michelinovom zvjezdicom, a za koji je čuo već sa 16 godina i u kojemu je oduvijek htio raditi. Rekao je da se tamo prvo zaposlio Roko Ćibarić, također kandidat Hell's Kitchena, no da im je bio potreban još jedan kuhar pa je njega pitao je li zainteresiran.

"Jako je teško doći do tog restorana, treba imati brojne preporuke. Head chef Bruno Vokal me nazvao drugi dan, pristao sam na ponudu i tri dana kasnije sam spakirao stvari i uputio se u Dubrovnik. Dva tjedna sam bio na odjelu predjela, a potom su me unaprijedili na stanicu ribe, koja je inače i najzahtjevnija stanica. Mjesec i pol dana radim na toj stanici. Mogu reći da živim svoj san! Sve je onako kako sam i zamišljao - sve je striktno, pazi se na svaku sitnicu, a profesionalnost je na vrhuncu. Naporno je, ali uživam", rekao je Dominik za RTL.hr.

A kada završi sezona, osim preuzimanja pizzerije, Dominik ima još neke planove i nove projekte. Kaže da mu je želja otvoriti fine dining restoran.

"Radi se o jednom prostoru u centru Zagreba gdje imam viziju otvoriti fine dinning restoran, ali s pristupačnim cijenama kako bi taj način kuhanja mogao približiti svima", rekao je Dominik.

Tko je Dominik Kovačićek?

Dominik ima 22 godine i dolazi iz Zagreba, a iza njega je petogodišnje iskustvo u jednom prestižnom zagrebačkom restoranu u kojem je prošao sve - od praktikanta do chefa kuhinje, predstavio se tako mladi kuhar na samom početku hrvatskog Hell's Kitchena. U njegovom poslu, naglasio je tada, najdraže su mu stvari kreativnost, stalna povezanost s ljudima, stalna napetost i užurbana energija.

Sebe je opisao kao osobu željnu znanja, marljivu i strpljivu, ali ponekad i previše plahu. U showu Hell's Kitchen Hrvatska cilj mu je bio pokazati sve što zna i napraviti promjenu u svom životu, a istaknuo je i da je jako kompetitivna osoba i smatra da zna puno s obzirom na svoje godine.

Za pet godina vidi se u nekom skandinavskom restoranu s Michelinovim zvjezdicama, rekao je na početku ovog televizijskog natjecateljskog showa. No, čini se će Skandinavci na Dominika morati ipak još malo pričekati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.