Lidia Bastianich otkrila koje sastojke nikada ne bi stavila u neka jela

Foto: FB/Lidia Bastianich

LIDIA BASTIANICH priznata je kuharica, vlasnica restorana, autorica kuharica i televizijska kuharica koja je postala poznata po svojoj strastvenoj predanosti talijanskoj kuhinji i kulturnoj baštini, a rodom je iz Pule.

Iako je najpoznatija zahvaljujući svom televizijskom cooking showu, mlađe ju generacije mogu pronaći i na društvenim mrežama, gdje dijeli recepte za razna jela, a nedavno je na Instagramu u suradnji s TLN TV-om snimila video u kojemu je otkrila koje to sastojke nikada ne bi stavila u neka jela i pića.

Ananas na pizzi, šećer u espressu?

Lidia tako nikada ne bi stavila ananas na pizzu, kao ni led u crno vino ni šećer u espresso, ne bi pila cappuccino nakon 14 sati, ne bi stavila sir na tjesteninu s ribom i ne bi jela gotova jela od tjestenine, a kombinacija tjestenine i piletine jedina je kombinacija za koju je rekla "da".

Osim toga, nedavno je, također snimajući za TLN TV, napravila listu svojih omiljenih jela koje voli jesti za predjelo. Na posljednjem su se mjestu njezine liste našli arancini, a otkrila je da najviše voli dinju s pršutom. Između ta dva jela našli su se još i pržene lignje, bruschetta i caprese salata.

Za istu je televizijsku kuću snimila i pitalicu, na kojoj je odgovarala koja jela više voli. Kada su ju pitali "tjestenina ili pizza", rekla je da je izbor težak, no na kraju ipak odabrala tjesteninu, a otkrila je i da za doručak više voli pojesti slaninu s jajima nego croissant s kremom od lješnjaka.

Osim toga, otkrila je da joj je draži umak od rajčice nego pesto, da rižoto voli više nego lazanje, ali i da gelato voli više od tiramisua. Grappa joj je draža od limoncella, pršut voli više od mortadele, a napoletanu voli više od New York style pizze.

Nedavno osvojila nagradu za životno djelo

Podsjetimo, Bastianich je nedavno osvojila nagradu Daytime Emmy za životno djelo, a dodjela nagrada održana je početkom lipnja. I sama Bastianich oglasila se nakon što je saznala da će osvojiti nagradu.

"Ogromna je čast dobiti priznanje i nagradu za životno djelo Daytime Emmy jer sam svoju strast prema hrani dijelila s TV publikom više od 25 godina. Zajedničko kuhanje i dijeljenje hrane ostaju zajednički nazivnik svih kultura.

Hrana njeguje, povezuje različite ljude, zbližava obitelji, prijatelje i strance. Ne postoji bolje mjesto na ovoj zemlji, posebno u ovim teškim vremenima, od dijeljenja hrane za stolom s drugima. Ta jednostavna ideja bila je temelj mog životnog rada", napisala je Lidia Bastianich na društvenim mrežama.

>> Lidia Bastianich dobitnica nagrade za životno djelo: "Hrana zbližava strance"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.