Najveća zvijezda hrvatske food scene, Mate Janković, do Božića svakodnevno na Index Zidu objavljuje po jedan recept. Danas je podijelio recept za sočno rolano carsko meso s punjenjem od kruha.
Punjena rolana svinjetina (6 porcija):
Za ovo jelo koje bi se moglo naći na vašem blagdanskom stolu treba vam:
- 1.5 kg carskog mesa s kožom
- kuharska špaga
Za brine:
- 1.5 l vode
- 90 g soli
- 40 g šećera
- 5 režnjeva češnjaka, zgnječenih
- 10-15 zrna crnog papra
- 3 lovorova lista
Punjenje od kruha:
- 200 g starog bijelog kruha (bez kore)
- 150 ml mlijeka
- 100-120 g pancete, sitno narezane
- 1 veći luk, sitno sjeckan
- 2 režnja češnjaka, sitno sjeckana
- 1 jaje
- 2 žlice maslinova ulja
- 2 žlice nasjeckanog peršina
- 1 žličica soli
- ½ žličice papra
Začini za vanjsku stranu mesa:
- 2 žlice maslinova ulja
- 1 žličica soli
- 1 žličica slatke paprike
- ½ žličice mljevenog kima (po želji)
Ostatak recepta pročitajte na Index Zidu, a vratite se po nove recepte svaki dan do Božića: https://www.index.hr/zid.