Mate Janković se ispričao jer nije osmislio jelo za podršku Baby Lasagni

Foto: FB

NAJPRAĆENIJA tema u Hrvatskoj trenutno je Eurosong, a šansa za pobjedu Hrvatske prilično je velika, pa mnogi koriste priliku da se našale na bilo koji način, a već smo vam pisali o tome kako su neki hrvatski ugostitelji iskoristili ovogodišnji Eurosong.

Ipak, čini se kako nisu baš svi pogođeni eurosongovskom groznicom, pa je tako Mate Janković danas objavio šaljivi status u kojem piše kako se nada da se njegova publika ne ljuti što nije dao recept za neko jelo posvećeno Baby Lasagni.

Fokusiran na Gradsku kavanu

Janković ovih dana ima puno posla. Početkom ožujka je predstavio novost - u Gradskoj kavani pokreće svoj pastry program. Kupili su vrhunsku pekarsku opremu te će sami proizvoditi croissante, pain au chocolat, cruffine. Projekt je velik izazov jer su, osim opreme, trebali i consulting oko proizvodnje.

Posao se pokazao dosta teškim i zahtjevnim, rekli su i naglasili kako žele imati kontinuiranu kvalitetu i top proizvod te konstantno raditi na novim okusima punjenja. Naglasak će biti na sezonskim okusima i vrhunskim sastojcima, najavili su. Objavit će datum kada će krenuti i kada će se moći probati sve na čemu trenutno rade, rekao je nedavno Mate.

"Danas smo testirali croissante koje ćemo uskoro imati u ponudi Gradske kavane. Koristimo samo najbolje sastojke poput Valrhona čokolade i Madagaskar vanilije, radimo svoje praline paste, crumble, voćne redukcije, slane karamele i paste od pistacije. Jako, jako sam zadovoljan rezultatima, i nadam se da cemo uskoro u stalnoj ponudi imati top proizvode. Svaki tjedan raditi ćemo na novim okusima da budemo svježi i interesantni gostima. Moj fokus od sada je Gradska kavana, njena ponuda, podizanje servisnih standarda i promocija izvrsnosti. Znam da me čeka Sizifov posao, ali nemam pametnija posla u životu", napisao je prošli mjesec, a mi jedva čekamo da isprobamo baš svako pecivo na kojem rade.

Nedavno je Sol dobila novog chefa

Prije mjesec i pol kuhinju Soli preuzeo je Marko Jantolek. Ranije je chef u Jankovićevom uspješnom restoranu, ujedno i jednom od najboljih u Zagrebu, bio Ivan Ivanek. 

"Danas je s radom krenuo naš novi chef Marko Jantolek. Trebati će mu kratko vrijeme za proces prilagodbe i uskoro ćemo prezentirati njegovu viziju Soli. Meni je jako drago da prepuštam kreativni dio drugom chefu jer je dobro lokal osvježiti novom energijom i novim idejama. Jako sam uzbuđen vidjeti što nam priprema i u kojem smjeru idemo. Riječ je o iznimno kreativnom i talentiranom mladom chefu koj i iza sebe ima nekoliko renomiranih lokala. Siguran sam da sam posao povjerio pravom čovjeku. Zaželio bih mu dobrodošlicu u naš kolektiv i da suradnja svima donese puno uspjeha", napisao je Mate za Jantoleka.

>> Mate Janković o bivšem chefu u Soli: Nikad nas nije ostavio na cjedilu

>> Janković o konobarima: Mogu zaraditi više nego liječnici specijalisti

Pročitajte više