Michelinov vodič za Hrvatsku uskoro izlazi, a dodjela zvjezdica bit će na Medvedgradu

Foto: Shutterstock

OVIH DANA svi nestrpljivo iščekuju novi Michelinov vodič za Hrvatsku, a sugovornik blizak urednicima Michelina za Hrvatsku je za Kult Plave Kamenice potvrdio da bi vodič trebao izaći prije kraja lipnja.

Jesu li neki hrvatski restorani izgubili svoje zvjezdice ili dobili nove još uvijek nije poznato, no zna se jedino da će se dodjela Michelinovih zvjezdica i preporuka u organizaciji Metroa Hrvatska održati u srijedu 3. srpnja na Medvedgradu.

Jedan se hrvatski restoran odrekao zvjezdice

Ono što je još poznato od ožujka ove godine jest da se jedan hrvatski restoran odrekao Michelinove zvjezdice. Riječ je o restoranu Draga di Lovrana u Lovranskoj Dragi koji je 2019. postao prvi kvarnerski restoran s Michelinovom zvjezdicom, no ove je godine priznao da je više ne želi.

>> Hrvatski restoran vraća Michelinovu zvjezdicu: "Otjerala nam je goste"

Vlasnik restorana Christian Nikolac tada je rekao da nema ništa protiv Michelinovih zvjezdica i da bi željeli ostati u Michelinovom vodiču. Međutim, zvjezdicu će vratiti jer je u njihovom slučaju donijela samo probleme u poslu i, kako je rekao, otjerala im goste.

10 restorana s Michelinovom zvjezdicom u Hrvatskoj

Podsjetimo, prema prošlogodišnjem vodiču, u Hrvatskoj je ukupno 10 restorana s Michelinovom zvjezdicom - Pelegrini u Šibeniku, Noel u Zagrebu, Monte i Agli Amici u Rovinju, Korak u Jastrebarskom, LD Restaurant na Korčuli, Alfred Keller na Malom Lošinju, Restaurant 360 u Dubrovniku, Boškinac u Novalji i Nebo u Rijeci.

Sada ostaje za vidjeti jesu li svi ovi restorani zadržali svoju zvjezdicu, je li ju koji restoran možda izgubio ili dobio još jednu, ali i hoće li se još neki restoran priključiti ovom popisu, a sve ćemo to saznati uskoro, kada izađe Michelinov vodič za Hrvatsku za 2024. godinu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.