Na Braču će ovog vikenda kuhati španjolski chef s Michelinovom zvjezdicom

Foto: FB/Jauregibarria (Beñat Ormaetxea)

BOL na otoku Braču idućeg će vikenda, od 21. do 23. lipnja, treću godinu zaredom biti domaćin međunarodnog kulturno-gastronomskog susreta Meeteating Mediterranean, a zemlja-gost ove godine je Kraljevina Španjolska. 

Ovaj je program pod pokroviteljstvom UNESCO-a, a svake godine ima jednu zemlju-gosta koja predstavlja mediteransku prehranu. Prethodne dvije godine to su bili Portugal i Maroko, a sada je red došao i na Španjolsku.

Na ovoj će manifestaciji sudjelovati, ali i kuhati renomirani baskijski chef Beñat Ormaetxea, vlasnik restorana Jauregibarria koji trenutno drži jednu Michelinovu zvjezdicu, a on će zajedno s našim chefom Hrvojem Zirojevićem mještanima i turistima na bolskoj Rivi pripremati autohtona mediteranska jela španjolske i hrvatske kuhinje.

Mediteranska prehrana pod zaštitom UNESCO-a 

Inače, mediteranska prehrana je 2013. godine uvrštena na UNESCO-ovu listu svjetske nematerijalne baštine, a Hrvatska je, uz Španjolsku, jedna od ukupno sedam zemalja koje su predstavnice mediteranske prehrane.

Osim što će ova dva poznata chefa dva dana pripremati mediteranske delicije u cooking showu pod nazivom Dvije zemlje - dva chefa - jedan stol!, 22. lipnja održat će se i degustacija španjolskih vina koja će biti popraćena dalmatinskim i španjolskim zalogajima.

Uz to, drugog će se dana u prijepodnevnim satima održati i bračka marenda Trudna teća na bolskoj pijaci uz teće iz restorana Ranč i Ribarska kućica te proizvode OPG Fitolikarija, a u sklopu programa Meeteating Mediterranean nastupat će pjevačica Lela Kaplowitz i gitarist Nino Nimac te plesna skupina Duende iz Splita.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.