Nijemci isprobali hrvatske slatkiše, evo koji su im se posebno svidjeli

Screenshot: Index Video

ŠTO NIJEMCI misle o hrvatskim slatkišima i grickalicama? Zaustavili smo slučajne prolaznike u Njemačkoj i ponudili im da probaju hrvatske slatkiše, a ovo su njihovi dojmovi.

Smokvenjak, domaćica, keksići od sira

Prva prolaznica kušala je smokvenjak - okrugli kolačić s bademima i smokvama. Nakon što ga je otvorila, rekla je da lijepo miriše, a zatim ga je probala i ostala ugodno iznenađena. "Jako lijepo, jako je dobro", rekla je kroz smijeh.

"Prvi put jedem hrvatske slatkiše, pa da vidimo", rekao je sljedeći prolaznik, koji je probao naše vjerojatno najpoznatije kekse, Domaćicu. 

"Mislim da je fino i hrskavo. I nije preslatko. Mogu li još pojesti?" pitao je, što znači da mu se domaćica očito jako svidjela.

 

Sljedećim smo prolaznicima, tati i njegovo dvoje djece, ponudili okrugle keksiće od sira. "Ukusno je, dobrog je okusa. Malo je slano, nema toliko sira, ali je ukusno", rekao je on, a njegova se kći složila s njim.

Jednoj smo prolaznici zatim ponudili čajne keksiće. "Osjetim amaretto. Ali također je malo slano, ali je jako ukusno, sviđa mi se. I ona želi probati", rekla je, pokazujući na svog psa.

Idućoj smo prolaznici ponudili paprenjake, a nakon malo razmišljanja, zaključila je da su joj ukusni. "U redu je, sviđa mi se", rekla je.

Štapići sa sirom i Jadro keksi

Još jednu obitelj uhvatili smo na stepenicama zgrade pa smo im dali da probaju zelene Saltas štapiće punjene sirom i paprikom. Dječaku su se svidjeli, kao i njegovom tati. "Mislim da je fino, ne osjetite samo sol. Sir je fin, kao i štapići, sviđa mi se", rekao je.

Nakon slanih štapića probali su i popularne Jadro kekse s punjenjem od mlijeka i kakaa. "Sviđaju mi se više od keksa samo s vanilijom", rekao je tata.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.