Novi Beba's burger bar, unatoč tome što neki pišu, nije nikakav burger bar

Foto: Index

OTVORIO se novi burger bar koji nudi nešto potpuno drukčije, pišu neki portali. Beba's burger na Kvatriću, u zagrebačkoj Maksimirskoj, preko puta McDonald'sa, neki su nazvali hitom na TikToku pa smo brže-bolje otišli vidjeti o čemu se radi.

Trebalo je malo tumaranja ulicom da bismo shvatili kako se tu ne radi o nikakvom novom burger baru, već o jednom jelu koje nudi Catering Kvatrić, gostionica uređena u klasičnom stilu koja je poznata po svojim gablecima i ostalim tradicionalnim jelima.

Razočaranje

Iskreno, kad smo dolazili, očekivali smo neko trendi mjesto, možda čak i malo hipsterski uređeno, koje ima te "zatvorene" burgere u par varijanti, pa uz to možda i opciju krumpirića i prženog batata s nekim umakom kuće, ali nije baš tako kako smo maštali.

Beba's burger bar nije odvojen lokal, kako Google Maps pokazuje. Riječ je o samo jednom jelu u Cateringu Kvatrić, jednoj varijanti tog zapečenog, kako ga oni zovu, burgera, uz koji dolaze prženi krumpirići s kečapom (njah). Porcija košta 8 eura, dakle 60-ak kuna.

Kakvo je?

Sam taj nazovimo ga burger nije previše loš iako je meso dvaput pečeno, nije strahota i mogli bismo ovo zamisliti da ga jedemo u nekom funky prostoru uz koje pivo, ali jedući ga u restoranu s bijelim stolnjacima i nadstolnjacima, imali smo osjećaj neugode kao da smo ušli unutra i donijeli si svoj burek pa pitali smijemo li sjesti da pojedemo.

Krumpirići su gnjecavi, što se može oprostiti ako se dostavljaju u stiroporu, ali ako se jedu u lokalu na licu mjesta i taman su izvađeni iz ulja, to jednostavno nema smisla. Kečap kao umak, pa, ima li potrebe ulaziti u detalje? Beba's burger bar, sve u svemu - ne.

Pročitajte više