Omiljeno starinsko jelo za cijelu obitelj koštat će vas manje od eura, evo recepta

Foto: Shutterstock

ČETIRI osobe mogu se najesti za manje od jednog eura, a za to će vam jelo biti potrebna samo četiri sastojka. Riječ je o vrlo jednostavnom, starinskom jelu koje je popularno diljem Hrvatske, granadir maršu, koji se negdje zove i grenadir marš ili granatir marš.

4 sastojka i manje od jednog eura

Ovo tradicionalno jelo vrlo je zasitno, gotovo je za manje od pola sata, a za četiri osobe bit će vam potrebna sljedeća količina sastojaka:

  • 500 g krumpira
  • 250 g tjestenine
  • 1 glavica luka
  • 1 žličica slatke paprike
  • sol i papar po ukusu

U cijenu nismo uračunali sol i papar, a ukupno ćete za ovo jelo izdvojiti manje od jednog eura, točnije 0.88 eura. Za 500 g krumpira izdvojit ćete 0.29 eura, a 250 g tjestenine koštat će vas 0.47 eura (možete koristiti koju god želite, a mi smo pronašli paket spiralne tjestenine od 625 g za 1.19 eura).

Kilogram luka košta 1.09 eura pa će vas jedna glavica, koja teži otprilike 90 g, koštati svega 9 eurocenti, a najmanje od svega koštat će vas slatka paprika - paketić od 100 g slatke paprike košta 0.80 eura, a za jednu žličicu ili otprilike 4 g izdvojit ćete tek 3 eurocenta.

Jednostavna priprema

Jelo je jeftino, a ni priprema ne može biti jednostavnija. Krumpir ogulite i nasjeckajte na kockice te ostavite sa strane. Nasjeckajte i luk te ga popržite na ulju, zatim mu dodajte nasjeckani krumpir. Još kratko popržite pa dodajte malo vode.

Vodu dolijevajte dok krumpir ne omekša. Za to vrijeme u drugoj posudi skuhajte i tjesteninu te ju dodajte krumpiru. Dodajte i sol, papar i papriku, umiješajte i još malo kuhajte. Sklonite s vatre i poslužite.
 

Pročitajte više