Ova fotografija skupila je stotine lajkova, jasno je i zašto

Foto: Blanka Dragičević

GRIZ na mlijeku vrlo je zasitno, poprilično jeftino, ne toliko zdravo, no zadovoljavajuće jelo koje smo svi barem jednom jeli kao djeca. Postupak pripreme je brz i jednostavan, a mjera nema, već se sve to spretno odradi "od oka", tako da se u zakipjelo mlijeko uspu pšenična krupica i malo šećera pa se nekoliko minuta ukuha da se zgusne.

Zatim se prelije u zdjelice, ostavi da se koji tren prohladi, a onda se može jesti. Cijela regija dobro zna kako je jedna hit kombinacija upravo griz posut prahom za instant kakao, a prisjetila se toga neki dan i naša čitateljica Blanka Dragičević.

"Često to jedem"

"Za večeru griz s Kraš Expressom, vraća u neke ljepše dane djetinjstva", napisala je ona u grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? 

Lajkova je na stotine, a ispod objave skupilo se i mnoštvo komentara. "Često to jedem, samo u drugoj kombinaciji. Toping je kod mene cimet", "Jeli smo upravo večeras. Svaki tjedan barem jednom je na meniju za večeru. Djeca jako vole griz, a i mi odrasli skupa s njima". "Jučer sam jeo, kad sam radio klincima, i opet traže", "Često jedem to i rižu na mlijeku", "Predobro, obožavam i još koju kockicu mliječne čokolade unutra", neki su od komentara. Mnogima je za oko zapela i ova kultna zdjelica s kravicom.

Kad ste zadnji put jeli ovo?

Pročitajte više