Ovdje nas burger nikad nije razočarao, dobre su i cijena i izvedba

Foto: Index

BURGER bar dobro je poznato mjesto svim ljubiteljima burgera, a mi više ne možemo ni pobrojati koliko smo puta tamo jeli. Trenutno postoji na dvije lokacije, a to su Zavrtnica 17 nedaleko od Radničke i Avenija Dubrovnik 15, kod Velesajma.

Cijene su skroz OK

Običan burger ovdje košta 42 kune, cheeseburger 45, bacon deluxe 49, BBQ special 58, signature 59, New Jersey Classic 74 i Prime 69. Burger bez krumpirića mogao bi se usporediti s ćevapima bez luka - ta opcija ne dolazi u obzir. Porciju običnih krumpirića platit ćete 18 kuna, a porciju prženog batata 22 kune.

Iako klasičnima baš ništa ne fali, u Burger baru nam je prženi batat level iznad. Nekad se, iako rijetko, dogodi da ga nestane, i to nas prilično pogodi, priznajemo. Batata je nestalo baš u navratu kad smo odlučili pofotkati taj mili burger kojem smo vjerni godinama pa je uz burger obični pomfrit. OK, preživjeli smo nekako.

Zašto volimo Burger bar?

Postoji nekoliko razloga.

1. Burger je dobre veličine

Burger nije ogroman kao da je u onom hambi pecivu iz školske kantine, ali nije ni ona mala mrvica koja praktički stane u šaku. Uz porciju krumpirića koja dolazi uz burger, stvarno ćete se pošteno najesti.

2. Pecivo je prefino

Brioche pecivo je mekano, prozračno, slatkasto i maslačasto i definitivno je jedno od boljih peciva koja možete naći po burger barovima Zagrebu.

3. Meso je (gotovo uvijek) lijepo pečeno

Na Burger barovom cjeniku ćete naći napomenu kako pljeskavice peku medium rare, a ako želite nešto drugo, to trebate iskomunicirati kod narudžbe. Volimo njihovo meso, pljeskavica je deblja (ne predebela) i iznutra roza.

Jednom nam se samo, od nebrojeno puta koliko smo jeli u Burger baru, dogodilo da je pljeskavica bila pečena well done, i bila je jače stisnuta pa samim time i tanja od uobičajenog. No, i dalje je meso bilo mekano i nimalo gumeno, pa nam je burger i unatoč tome dobro sjeo.

4. Nema glupih dodataka

Svaki njihov burger dobro zvuči, a takvog je i okusa. Kako smo u prijašnjim tekstovima spomenuli već nebrojeno puta - ne volimo cijelu listu manje ili više spojivih dodataka u burgeru, zato nam je gdje god da jesmo, najdraža opcija hamburger ili cheeseburger, a to najradije naručujemo i u Burger baru.

5. Čeka se minimalno

Da, znamo već, sad će neki reći da burgeri nisu neka nauka i što bi se tu trebalo dugo čekati. Pa, eto, na nekim mjestima zna potrajati, što zbog gužve, što zbog nekih drugih okolnosti. Drago nam je da u Burger baru na hranu nikad nismo čekali duže od 10 do 15 minuta.

6. Čak su i preko dostave dobri

Dosta puta smo iz Burger bara burgere i krumpiriće naručili preko neke od aplikacija za dostavu hrane i možemo reći da su i burgeri i krumpirići jako lijepo podnijeli putovanje. Nakon cjelonoćnog bančenja, nema ništa ljepše od slasnog burgera i iznenađujuće nimalo gnjecavih krumpirića drugi dan.

7. I za kraj - krumpirići

Ništa bez njih, kako smo već gore napisali. Obični su dobri, ali batat je batat. U Burger baru je iznutra kremast, izvana hrskav, taman slan.

Na linkovima ispod nađite još recenzija burgera po Zagrebu, ali i izvan Zagreba.

Love @ first bite

Pucalina

Veganko

Submarine

Simple Green

Pročitajte više