Ovo je ziheraški recept za princes krafne: "Radila sam ih prvi put, ispale su super"

Foto: Lidija Vulić-Ćurić

U GRUPI Index Recepti: Što ste danas kuhali? našli smo recept za princes krafne koje izgledaju jako privlačno. Autorica recepta i fotografija je naša čitateljica Lidija Vulić-Ćurić, koja je napomenula kako je prvi put u životu radila princes krafne i da su ispale savršeno.

Lidijine princes krafne

Tijesto:
250 ml jaja

250 ml vode
125 ml ulja
150 g glatkog brašna
prstohvat soli
3 žličice šećera

U posudu stavite vodu, ulje i šećer da prokuhaju, sklonite sa štednjaka i umiješajte brašno. Ostavite malo da se prohladi. Zatim dodajte postepeno jaja (jedno po jedno). Uključite pećnicu na 200 stupnjeva.

Na plehu obloženom papirom za pečenje oblikujte krafnice promjera oko 5 cm uz pomoć dresir vrećice. Pecite ih na 200 stupnjeva 35 do 40 minuta. Ne otvarajte pećnicu dok se peku.

Krema:
1 l mlijeka
250 g šećera
3 vanilin šećera
1 cijelo jaje
5 žumanjka
150 g gustina
150 g maslaca 
250 ml vrhnja za šlag koji ide na kremu
šećer u prahu za posipanje

Žumanjke i jedno cijelo jaje umutite sa 100 ml mlijeka i 150 g gustina. Preostalih 900 ml mlijeka prokuhajte s 250 g šećera i vanilin šećerom, dodajte smjesu od jaja, kuhajte uz stalno miješanje. Ohladite kremu, izmiksajte, dodajte maslac. Nadjenite krafne kremom i umućenim vrhnjem za šlag, pa gotove posipajte šećerom u prahu.

Pročitajte više