Ovo napuljsko jelo jedan je od naših favorita na ovogodišnjem Pizza Festivalu

Foto: Hana Kajari/Index

ZAGREBAČKI Pizza Festival počeo je u ponedjeljak, a traje sve do nedjelje, 2. lipnja. Posjetili smo ga već prvi dan i odmah se prisjetili zašto smo ga jedva dočekali i ove godine, a ovdje možete pronaći naš veliki vodič kroz ponudu i cijene, ali i neke naše favorite.

Na Festivalu sudjeluju već dobro poznati Al Dente, RougeMarin, Pizza Fritta, Pizza Social Club i Picnic & Poma Food Boutique, a od ove godine po prvi puta sudjeluju i Pizza Re, Zagyland i Tutto Passa sa svojim pizzama te Oui Chef on Wheels s ponudom tjestenina.

Pizza Fritta - napuljsko jelo naš je favorit

Jedan od favorita još od prošle godine nam je i Pizza Fritta, a i ove su godine ponovno na Strossmayerovom trgu, pa smo iste sekunde naručili jednu porciju na njihovoj kućici! Pizza Fritta tipično je jelo iz Napulja, a to je zapravo prženo tijesto, u ovom slučaju punjeno sirom, šunkom, talijanskim umakom od rajčica i bosiljkom.

@index.hr Ako želite probati nešto drugačije na Pizza Festivalu, svakako posjetite kućicu na kojoj se poslužuje Pizza Fritta #zagreb #pizza #pizzafritta #pizzafestival #hrvatska #indexhr #food #foodie #foryou #foryoupage #fyp ♬ original sound - Index.hr

Nama je Pizza Fritta stigla vruća, svježa iz friteze - izvana je bila hrskava, a iznutra sočna, slana, kremasta i aromatična. Veliki plus je i taj što je vrlo jednostavna za jesti i bez problema se može jesti u hodu, bez tanjura, noža i vilice, a košta 9 eura.

Uz svaki zalogaj u centru Zagreba osjećate se kao da ste u sunčanom Napulju, a uz ovo slasno prženo jelo pili smo nove Kultura Kombuche, koje super pašu uz ovakvu masniju hranu. Imaju ih u tri okusa: limun i matičnjak, šumsko voće i menta-limeta.

Desert na kraju

Nisu zaboravili ni na desert - probali smo njihovo brioche pecivo s Nutellom i šlagom, punjeno sladoledom od čokolade ili vanilije, ovisno o tome koji želite. Pecivo je bilo savršeno i baš je dobro došlo za zasladiti se nakon slane pizze fritte, a jedno takvo pecivo košta 5 eura.

Sviđa nam se kako se ova kućica drži teme, pa imaju čak i talijanske dresove napuljskog nogometnog kluba SSC Napoli. Ako želite probati nešto autentično i drugačije na Pizza Festivalu, svakako posjetite kućicu na kojoj se poslužuje Pizza Fritta.

>> Počeo je Pizza Festival u Zagrebu, pogledajte što se sve nudi i koliko košta

Na kućici Pizza Fritta može se kupiti i omiljena kombucha Baby Lasagne: Kultura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.