Ovo su najbizarniji zahtjevi za posljednji obrok zatvorenika osuđenih na smrt

Foto: Shutterstock

NEKI američki osuđenici na smrt prije pogubljenja imaju pravo na jedan posljednji obrok po želji, a ono što je osuđeni ubojica o kojem je nedavno pisao Lad Bible naručio bilo je dovoljno da nahrani desetak ljudi i smatra se najvećim posljednjim obrokom nekog osuđenika na smrt u povijesti.

Sve se zbilo 2012. godine, kada je u zatvoru u Mississippiju pogubljen 49-godišnji mesar Gary Carl Simmons, koji je proglašen krivim jer je 1996. godine svojim noževima za rezanje mesa raskomadao čovjeka, a zatim njegove dijelove tijela bacio u zaljev pun aligatora.

Pizze, krumpirići, sladoledi, sir

Kada je došlo vrijeme da ga pogube, Simmons je naručio nekoliko jela od gotovo 30 tisuća kalorija, od kojih se moglo najesti i deset ljudi. Nije poznato je li uspio pojesti sve, no navodno je pojeo polovicu ovog obroka 90 minuta prije pogubljenja i probao je od svega po malo. 

Naručio je dvije Pizza Hut Super Supreme Deep Dish pizze srednje veličine, s gljivama, lukom, jalapeño papričicom i peperoni salamom te jednu običnu pizzu s tri vrste sira, maslinama, paprikom, rajčicom, češnjakom i talijanskom kobasicom.

Naručio je još i deset pakiranja parmezana od 200 grama, deset pakiranja ranch umaka od 200 ml, jedno obiteljsko pakiranje Doritosa od sira, 200 ml umaka od sira s jalapeño papričicama i još 100 g narezanih jalapeño papričica.

Za prilog je još naručio i velike McDonald's krumpiriće s kečapom i majonezom, a u cijeloj toj narudžbi našlo se mjesta i za desert, pa se ovaj osuđenik na smrt odlučio počastiti s još dva velika milkshakea od jagode, dva sladoleda od jagode i dvije Coca-Cole s okusom trešnje.

Što su jeli drugi osuđenici na smrt?

Ovaj osuđenik možda je rekorder po broju jela i kalorija, no definitivno nije jedini koji je naručio veliku količinu hrane za svoj posljednji obrok. John Wayne Gacey, koji je ubio 33 mladića u Illinoisu 1970-ih, tražio je 12 prženih škampa, kantu KFC-a po originalnom receptu, pomfrit i pola kilograma svježih jagoda.

Lawrence Russel Brewer, rasist osuđen za ubojstvo čovjeka u Teksasu 1998. godine, naručio je dva komada pečene piletine, trostruki cheeseburger sa slaninom, omlet sa sirom, veliku zdjelu pržene bamije, tri fajite, pola kilograma roštilja s pola štruce bijelog kruha, pizzu, tri piva, sladoled od vanilije i maslac od kikirikija. No on je odbio kušati bilo što od toga pa službenici zatvora u Teksasu od 2011. godine osuđenim zatvorenicima više ne poslužuju posljednje obroke.

Robert Dale Conklin, koji je odvijačem ubio svog ljubavnika, a zatim secirao njegovo tijelo 1984. godine u Georgiji, dobio je filet mignon omotan slaninom, škampe pirjane na maslacu s češnjakom i limunom, pečeni krumpir s maslacem, kiselim vrhnjem, vlascem i komadićima slanine, klip kukuruza, šparoge, kruh s maslacem, kozji sir, dinju, pitu od jabuka, sladoled od vanilije i ledeni čaj.

Samo jedna maslina

Victor Feguer je osuđen za ubojstvo i pogubljen vješanjem 1963., u dobi od 28 godina, i pokazalo se da je posljednji federalni zatvorenik pogubljen u SAD-u prije moratorija na smrtnu kaznu koji je završio 2001. godine. Bio je i posljednja osoba koja je osuđena na smrt u saveznoj državi Iowa.

No prije smrti, Feguer je navodno zatražio neobičan posljednji obrok - tek jednu maslinu s košticom, u nadi da će stablo masline niknuti iz njegova groba kao simbol mira.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.