Pelješki Croccantino ima nove okuse sladoleda, vlasnica objasnila kako ih pripremaju

Foto: Croccantino

CROCCANTINO, brend sladoleda i slastica s Pelješca, upravo je predstavio nove okuse sladoleda za ljeto. Riječ je o burbon vaniliji s Madagaskara i tropskom sorbetu od manga i marakuje. Bez glutena su, napominju.

>> Donedavno nitko nije znao za njihov sladoled, sad se nakon Hrvatske šire na Sloveniju

"Mislim da nitko na tržištu, osim nas, nije toliko lud"

"Vanilija, kada se radi na artizanski način, predstavlja okus koji otkriva svaku nijansu - od manjkavosti u tehnici do nedostatka punine okusa ili korištenja biljnih masti umjesto mliječnog vrhnja. To je kao da ste ogolili sladoled do njegove suštine. Croccantino vanilija nije običan sladoled od vanilije, riječ je o sladoledu koji svojom kvalitetom ulazi u najvišu kategoriju smrznutih deserata na bazi mlijeka - kategoriju krem sladoleda. Nastaje infuzijom pravih mahuna bourbon vanilije iz Madagaskara koje se čiste, kuhaju i infuziraju u bazi preko 12 sati", govori nam Marija Antunović, osnivačica i suvlasnica brenda.

"Mislim da nitko na tržištu, osim nas, nije toliko lud da koristi samo i isključivo stotine pravih mahuna bourbon vanilije s Madagaskara za aromatiziranje sladoleda. Naš sladoled od vanilije aromatiziramo isključivo mahunama vanilije koje temeljito čistimo, kuhamo u mlijeku i infuziramo preko noći kako bi maksimalno oslobodile svoje prirodne arome. Taj nježni i svilenkasti okus vanilije, bez dodatnih aroma, pasta, ekstrakata ili umjetnih boja, dolazi isključivo iz cijelog kilograma mahuna vanilije kojeg prosječno iskoristimo za jednu dnevnu proizvodnju. Ponosni smo jer smo upravo takvim, artizanskim pristupom proizvodnji, istaknuli ljepotu najčišćeg sladoleda koji možete pronaći na tržištu", dodaje.

S kremaste vanilije na kiselkasti mango i marakuju

Osim ovog krem-sladoleda od vanilije, kao novost u ponudi imaju i sorbet od manga i marakuje.

"Željeli smo stvoriti okus koji donosi ljeto u čašici, nešto tropsko i jedinstveno. Mango je bio savršena baza, no kao da mu je nedostajao onaj pravi karakter. Znala sam da mu treba nešto kiselkasto kako bi postao poseban. Uspjeli smo nabaviti pasiranu marakuju bez koštica, testirali smo različite omjere manga i marakuje, sve dok nismo postigli savršenu kombinaciju okusa. No, znala sam da marakuja mora imati svoje sjemenke da bi zadržala autentičnost. U tom trenutku nigdje na tržištu nismo mogli pronaći marakuju s košticama. No, sudbina je ponovo bila na našoj strani. Dan prije puštanja sladoleda u proizvodnju, sasvim slučajno nam se stvorila prilika i pronašli smo izvornu marakuju s košticama", objašnjava Marija.

Mogu se kupiti u Sparu i Intersparu, a cijena je oko 7 eura za 500 ml.

>> Cura s Pelješca i Zagrepčanin stvorili hit proizvod, Hrvati ludi za njim

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.