Pogledajte ponudu i cijene voća i povrća na splitskoj tržnici

Foto: Ivo Cagalj/Pixsell

U OČEKIVANJU pravog proljetnog šarenila, tržnice su sad pomalo puste, pa se veselimo travnju, kad počinje sezona brokule, cvjetače, kelja, kupusa, radiča, rotkvica, mladog luka, poriluka te lisnatih salata poput matovilca i rikule, iako se njih može pronaći i sada.

Svejedno, to ne znači kako i ovog trena po štandovima nema svježeg povrća i voća, no moramo priznati kako, naročito uz ove promjenjive temperature i snijeg u naletima, volimo skuhati tradicionalna variva od kisele repe i kupusa sa suhim mesom, a ponekad i bez, te s raznim grahoricama - zelena leća jedna nam je od dražih u doba kada se zaželimo gustih, zasitnih jela na žlicu.

>> Leća je jeftino čudo od kojeg se rade odlična jela. Ovo su naši najdraži recepti

Ipak, i za ta su nam jela potrebni svježi luk, mrkva, češnjak, pa i krumpir. U nastavku pogledajte kako se kreću cijene na splitskoj tržnici.

Izbora nema previše

Korijen peršina prodaje se za 0.60 eura po kilogramu, što je 4.52 kune. Kilogram mrkve košta 1.70 eura, odnosno 12.81 kunu, a glavica češnjaka 0.40 eura, što je jednako 3 kune.

Nekima omiljene, drugima omražene prokulice Splićani plaćaju 2 eura po kilogramu (15.07 kuna), isto kao i kilogram crvenog luka. Krumpir i žuti batat prodaje se za 1 euro, što je 7.53 kune.

>> Naš recept za zapečene prokulice preobratit će i najveće mrzitelje ovog povrća

Svježi kupus, ne mladi jer je za njega prerano, već stare glavice koje teže 2 do 3 kilograma, na splitskoj tržnici košta 1.10 eura za kilogram, što je 8.29 kuna. Kilogram jabuka ili naranči je 1 euro, odnosno 7.53 kune.

Pročitajte više