Pričali smo s Manuelom nakon što je ispao iz Masterchefa: "Trenutno radim na Adventu"

Foto: Press

VEČERAS je finale Masterchefa u kojemu će se sastati Sarah i Luka.

Manuel Crnobrnja nije uspio izboriti finale, ali nije tužan. Razgovarali smo s njim nakon što je ispao iz natjecanja.

"Iskreno, sada kada se sve sleglo, jedino mogu reći da sam beskrajno ponosan na sebe i na ljude s kojima sam prolazio kroz ovo nezaboravno putovanje. Možda mi je pomalo žao što nisam uspio prijeći još tu jednu stepenicu. No sjetim se kako prošle sezone nisam prošao ni audiciju, a sada sam ispao kao polufinalist", kaže na početku.

"Trenutno radim na Adventu"

Manuela smo pitali o planovima nakon Masterchefa i eventualnim poslovnim ponudama.

"Trenutno radim na Adventu u Zagrebu na adventskoj kućici čiji je vlasnik naš food producent, chef Mario Mandarić. Radim rame uz rame s nekim od svojih prijatelja iz MasterChefa, Petrom Tudjom i Antoniom Mikac. Po završetku Adventa definitivno ću krenuti kulinarskim putem.

Volio bih ljudima dijeliti znanje koje sam stekao kroz MasterChef, kroz društvene mreže ljudima prikazati svoj život bez filtera te kako nastaju recepti, jela i, naravno, neizostavni flopovi. Volio bih se educirati u gastronomiji, hotelijerstvu i turizmu te krenuti tim stazama. A s godinama i iskustvom jednog dana i ljudima pružati kompletan gastronomski užitak.

U svakom slučaju, volio bih se sada posvetiti društvenim mrežama, uvijek sam spreman za nove suradnje i nadam se da će mi MasterChef otvoriti neka vrata. No, polako, to je samo početak", kaže.

Žiri Masterchefa je hvalio njegovu kreativnost

Polufinalista Masterchefa smo pitali za najčudnije jelo koje je ikad napravio.

"Hahaha, i dan danas mi nije jasno od kuda dolaze te ideje! A što se hrabrosti tiče, ahhh, volim riskirati. Nema većeg zadovoljstva od onog kada riskiraš i rizik ti se isplati. Jednostavno se stvore, moguće od pritiska koji je prisutan, no mogu reći kako sam stvarno ponosan na svako jelo.

Bilo uspješno ili bezuspješno, uvijek sam u izazovima davao sve od sebe. Ali, ljudi moji, riba i meso! Kada je već prošlo polufinale, najbolje da se osvrnem na svoje toplo predjelo u prvom dijelu polufinala. Raviol s raguom od boškarina i espuma od ribljeg veloutea, zvuči nespojivo, ali na kraju funkcionira.

Ono što mogu reći je da sam u MasterChefu naučio da se sve može složiti, samo treba znati balansirati. I nadodao bih, najbolja jela su uvijek bila ona riskantna i jela koja su osmišljena u datom trenutku. Ali, naravno, zahvale za sve mogu ići mentorima, ponajviše Melkioru kao mom mentoru, koji je vjerovao u mene i bio ta motivacija da napravim još više, još bolje, još kreativnije", kaže.

Najteži izazov

"Rekao bih da je polufinale bilo najveći izazov, ali sjećam se izazova dan nakon što sam ozlijedio kuk. Bilo mi je žao ne sudjelovati u izazovu i pristao sam kuhati jer je želja za kuhanjem ipak bila jača. Nije bilo nimalo ugodno, ali htio sam biti ravnopravan sa svima.

A izazova koji su mi bili dragi je stvarno puno. No mogao bih izdvojiti ciklus obitelji koji nas je sve zajedno ispunio. Od toga što sam vidio svoje najbliže nakon skoro 3 mjeseca pa do toga da sam kuhao sa svojom razrednicom, što mi je bila iznimna čast te, naravno, gastroduel u kojem smo kuhali u humanitarne svrhe za Hrabri telefon", dodaje.

Sa sobom nosi savjete mentora

Manuela smo pitali za najbolji savjet koji je dobio.

"Korak po korak! Taj me savjet pratio od prošlogodišnje audicije pa sve do danas. Uvijek treba krenuti od nule i graditi se. Nikako drugačije se ne dolazi do uspjeha. To je nekako zajednički savjet Melkiora, Stjepana i Damira.

Manuel nakon Masterchefa na jela gleda drugim očima i ne može izdvojiti najdraži recept.

"To je pitanje koje mi ljudi jako često postavljaju i na njega mi je uvijek nekako najteže odgovoriti. Stvarno bih volio izdvojiti, no sada nakon MasterChefa, na jela i recepte gledam nekako drugačijim očima. Stekao sam nova znanja, tehnike, naučio raspoznavati i balansirati okuse, upoznao se s novim namirnicama.

Tako da mislim da je najbolje da se čujemo kroz mjesec dana, kada sve nove ideje budu slovo na papiru i kada isprobam nova jela, ipak mora biti provjereno", zaključuje uz smijeh.

Pročitajte više