Prva mobilna pizzeria s krušnom peći u Hrvatskoj nalazi se u Zagrebu, bili smo

Foto: Index

JESTE LI ikada vidjeli pizza food truck s pravom krušnom peći? Pizza Priksa prva je mobilna pizzeria s krušnom peći na drva u Hrvatskoj i prava je atrakcija, a ovo jedinstveno mjesto nalazi se u zagrebačkom kvartu Špansko (točna adresa je ulica Gustava Krkleca 23, Karting centar Zagreb).

Pizza Priksa smještena je tik do karting staze, a ovaj jedinstveni food truck ima puno vanjskih sjedećih mjesta na natkrivenoj terasi, što ga čini idealnim mjestom na kojemu možete provesti ljetne večeri s prijateljima, ali i jednu veliku prednost - ovdje ćete uvijek naći parking.

@index.hr Bili smo u prvoj mobilnoj pizzeriji s krušnom peći u Hrvatskoj #priksa #pizza #zagreb #food #foodie #indexhr #foryou #foryoupage #fyp #viral tiktok ♬ original sound - Index.hr

U ponudi imaju 12 pizza

Ovo je prava oaza za ljubitelje pizze. Imaju sve, od klasičnih pizza do onih posebnih, a na meniju ih je ukupno 12. Svaka pizza nosi ime jedne ulice u Španskom pa ćete tako ovdje naći Krklecovu pizzu sa sirom, Šoljanovu pizzu s gljivama i artičokama i miješanu pizzu koja nosi ime Trg Ivana Kukuljevića.

Mi smo se odlučili probati dvije - jednu unikatnu, Limun, i jednu tradicionalnu, Slavonsku, odnosno Cesarićevu pizzu. Limun pizza nas je ugodno iznenadila jer nikada nismo probali ništa slično, a riječ je o pizzi s bijelim umakom, mozzarellom i sokom od limuna. Kiselost limuna pizzi daje svježinu pa je ova pizza savršena za one koji žele nešto drugačije i osvježavajuće.

Slavonska pizza također je bila odlična, sa šunkom, kulenom, špekom, lukom i vrhnjem te s tankom i hrskavom korom koja ne prekriva ostale okuse - prava tradicionalna poslastica. Cijene pizza skroz su prihvatljive, a kreću se između 7.60 i 9.50 eura po pizzi, što je standardno za ovakvu kvalitetu.

Osim pizza, u ponudi imaju i kave za 1.30 eura, sokove čija je cijena između 1.50 i 2 eura, a nude i točeno pivo iz Pivnice Medvedgrad. Atmosfera je ovdje vrlo opuštena i ugodna pa ako vas put nanese u Špansko, svratite do Pizza Prikse.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.