Samo dva tjedna nakon lansiranja, Nutella sladoled povučen je iz prodaje

Foto: Ferrero

PRIJE otprilike dva tjedna pisali smo da je u talijanske supermarkete stigao Nutella sladoled, što se najavljivalo još od studenog prošle godine. Ipak, sreća je kratko trajala jer je Nutella sladoled već povučen s polica nekih talijanskih trgovina, i to zbog pomalo bizarnog razloga.

>> U talijanske supermarkete stigao Nutella sladoled, 230 grama je 5 eura

Nutella sladoled lansiran je prije dva tjedna, nakon što su iz Ferrera već uspješno predstavili sladoledne verzije nekih njihovih proizvoda, poput Ferrero Rochera i Raffaella, a sada je po nalogu talijanskog Ministarstva zdravstva povučen s polica, a razlozi povlačenja su - birokratski.

Problemi s deklaracijom

Talijanski mediji pišu da je povučena jedna cijela šarža Nutella sladoleda, zasad samo na jugu Italije, u regiji Kampanija, i to u jednom lancu supermarketa, Decò, sve zbog toga što popis sastojaka i alergena na deklaraciji nije napisan na talijanskom.

Budući da se Nutella sladoled proizvodi u Ferrerovu pogonu u Španjolskoj, deklaracija na ovoj povučenoj šarži Nutella sladoleda ostala je na španjolskom pa kao takva talijanskim kupcima nije dovoljno jasna, a zakon nalaže da deklaracije moraju biti jasne.

@beamama Gelato alla Nutella #gelato #nutella ♬ suono originale - Fabiana

Inače, lansiranje ovog Nutella sladoleda prati 60. obljetnicu Nutelle koja je prvi put puštena u prodaju u Italiji 20. travnja 1964. godine, a ovaj se sladoled trenutno svugdje u Italiji osim na jugu zemlje prodaje u kutiji od 230 g po maloprodajnoj cijeni od 4.99 eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.