Stigao je novi čokoladni namaz na bazi masti crne slavonske svinje, radi se u Splitu

Foto: Pixsell

NADALINA ima novi čokoladni namaz, a baza je mast crne slavonske svinje. Kreator Marinko Biškić objasnio nam je kako je došao na tu ideju.

"Napravio sam čokoladni lješnjak namaz na bazi masti crne slavonske svinje. A kako je sve krenulo? U društvu smo evocirali uspomene iz djetinjstva i kako smo se hranili. Sjetio sam se kad bih kao klinac utrčao u stan da mi majka namaže svinjske masti na kruh, a ona bi me pitala hoću li slano ili slatko (sol ili šećer)", prisjeća se Marinko.

Bio je spreman na eksperiment

"Onda sam malo proučavao hranjivu vrijednost svih masti i ulja i ispalo je da je poslije maslinovog ulja najzdravija svinjska mast, godinama nepravedno zapostavljana. Budući da već godinama proizvodim veganske čoko namaze na bazi maslinovog ulja, odlučio sam napraviti eksperiment sa svinjskom masti", nastavlja.

"Već prve probe su izazvale oduševljenje mojih kolega u Nadalini. Recept sam dorađivao šest mjeseci te ga zaštitio u Zavodu za intelektualno vlasništvo, s obzirom da nitko prije nije napravio nešto slično. Kontaktirao sam najbolju hrvatsku farmu crnih slavonskih svinja Sin ravnice, inače u vlasništvu Domagoja Vide i njegovih prijatelja, a ideja im se svidjela i krenula je testna proizvodnja. Za sada će se prodavati u Nadalininoj čokolateriji i Cro Craftu u Splitu te u Muzeju čokolade u Zagrebu", kaže nam Marinko.

U namazu je više od 23% masti crne svinje, a okusom je najsličniji Nutelli, a ima malo više lješnjaka i kakaa, tvrdi. Oni koji će sljedećeg vikenda otići do Opatije na Festival čokolade, Nadalinin novi čoko-lješnjak namaz na bazi masti crne slavonske svinje moći će degustirati i ondje.

Pročitajte više