Što rade navijači prije utakmica na Euru? Svađaju se čija je hrana bolja

Foto: Profimedia

HRPA NAVIJAČA pohrlila je u Njemačku kako bi uživo prisustvovali nekoj od utakmica Europskog prvenstva, a na tribinama, kao i van stadiona, može se vidjeti zaista svašta - od nezaobilaznih navijačkih rekvizita do natpisa koji govore čija je hrana bolja.

A upravo su ti "gastro ratovi" među navijačima nerijetko zanimljiviji od onoga što se događa na terenu. Sve je krenulo, prisjetimo se, kada su albanski navijači ismijavali svoje talijanske suparnike lomeći nekuhane špagete ispred njih. Lomljenje špageta u Italiji se smatra najvećim gastronomskim grijehom, no to nije bila jedina takva situacija.

Šnicla je bolja od baguettea, fondue je bolji od gulaša

Ubrzo su i Austrijanci slijedili njihov primjer pa su prije utakmice s Francuskom pred navijačima baguette razlomili na pola, a u navijačkoj povorci osvanuo je i transparent "Šnicla je bolja od baguettea."

Takvih transparenata sve je više, kako na tribinama, tako i van stadiona - navijači Švicarske na tribinama su se pojavili s provokativnim transparentom "Fondue je bolji od gulaša", a Poljaci su na utakmici protiv Nizozemske izvjesili krpu na kojoj piše da je kobasica bolja od gauda sira.

@straightred369 Fondue is better than Goulash! Breel Embolo swiss fan chant 😮‍💨 ⚽️ 🇨🇭 #euro2024 #fondue #hoppschwiiz #suisse #switzerland🇨🇭 #euros #embolo ♬ som original - Patrick 🥏

Hrvatska se jela, srećom, još uvijek nisu našla na tapeti, a ove će se "gastro utakmice" vjerojatno nastaviti do kraja Europskog prvenstva. A što se hrane na stadionima tiče, tu nema ni špageta, ni baguettea, ni šnicla ni gulaša - ovdje pročitajte što se sve i po kojoj cijeni jede na stadionima.

>> Kakve su cijene hrane i pića na stadionu u Hamburgu? Provjerili smo

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.