U Rabac ove subote dolazi festival morskih delicija, kuha i David Skoko

Foto: FB/Labin Rabac Tourist Board

U RAPCU će se ove subote, 25. svibnja, održati prvo izdanje gastro manifestacije Sea gušti - Festival od svih morskih gušti. Njime se želi naglasiti važnost izvrsnosti lokalnih namirnica i prezentaciju rada lokalnih ribara te promociju svježe ulovljene ribe, a organizatori najavljuju bogat program.

Morski specijaliteti i gostovanje Davida Skoke

Posjetitelji će moći kušati vrhunske delicije sezonskog ulova od lokalnih ribara koje će pripremati lokalni ugostitelji, a uz morske specijalitete moći će kušati vina vinara iz udruge Trs te pivo lokalne craft pivovare Labona.

Ipak, vrhunac festivala bit će od 18 do 23 sata kada će posjetitelji imati priliku poslušati edukaciju o ribi kao namirnici, a osim toga, na praktičnim će primjerima vidjeti kreativne načine pripreme ribe. To će im pokazati lokalni gastro stručnjaci Hrvoje Hrvatin i Toni Dragičević, a gostovat će i poznati chef David Skoko.

Festival koji promovira održivost

Festival Sea gušti promovira inicijativu Za Labin bez plastike i veliku pažnju pridaje održivosti, stoga će se na manifestaciji koristiti isključivo biorazgradivi pribor za jelo, višekratne čaše uz kauciju, a Vodovod Labin osigurat će vodu iz javne vodoopskrbe.

Osim bogatog gastro programa, tu je i glazbeni program koji će predvoditi grupa Cubismo, zajedno s grupom Side Effects, a bit će ponešto i za najmlađe - od 9 sati ujutro pa sve do podneva na rasporedu je lutkarska predstava Ribarska priča, kao i lutkarski igrokaz Ribarnica kod Paola i Nine, a održat će se i lutkarske radionice na kojima će polaznici moći izraditi svoju lutku - sardelicu. 

Pročitajte više