U Šibeniku smo ručak za četvero platili 491 kunu, evo kako je bilo

Foto: Index

VRLO je moguće da znate koliko je teško na Jadranu naći nešto fino i korektno za pojesti i da normalno košta. Naravno da postoje mjesta gdje za 100, 200 ili 300 eura po osobi možete naći divnu hranu, uparenu s dobrim vinom, ali i neku konobu s domaćom hranom malo dalje od centra grada gdje će cijene biti dosta niže.

Ali sada pričamo o jednom normalnom ručku za domaće/strane turiste koji za stotinjak kuna žele pošten obrok, a da ne moraju nakon šetnje po gradu ići u selo pored, i da se ne radi o smrznutim paniranim šniclama na posteljici od trule rikule ili pak "upravo uhvaćenim jadranskim lignjama" dekoriranima šakom suhog peršina.

Bili smo u Šibeniku

Nedavno smo bili u jednom simpatičnom bistrou u Šibeniku (kralja Tomislava 9), zove se Pucalina. Na jelovniku ima dosta toga, ali ok - vjerojatno su našli neku zlatnu sredinu da od ekipe koja sjedne svatko ima nešto za odabrati. Par ribljih, par mesnih glavnih jela, nekoliko predjela i hladnih plata, a 8 sati unaprijed možete naručiti teletinu ili janjetinu ispod peke.

Imaju i pizze za 60 do 85 kuna koje nismo probali pa ne znamo reći kakve su, no ovo što smo jeli bilo je stvarno fino. Naručili smo burger Pucalina (95 kn), burger s mariniranom piletinom (90 kn), uz jedan i drugi za tu cijenu uključeni su i krumpirići, te filet orade s krumpirom (120 kn).

Bolje dobar burger nego loša pašticada

Neki će sada reći - OMG, pa tko jede burger na moru? Eto, jedemo, pogotovo jer smo prije toga pojeli najlošiju pašticadu u životu. S obzirom na to da ih i inače dosta jedemo i vrlo su često složeni s prepečenim i/ili gumenastim mesom, ovaj je burger bio jako dobar, kao i mekano brioche pecivo koje se ne raspada. Uz to smo popili šibensko pivo Mihovil koje je ok.

Cijeli ručak koštao nas je 491 kunu. Pucalina, kako vidimo na Googleu, nedjeljom ne radi. Šteta jer je 7. kolovoza, vjerujemo da u gradu još ima turista.

Pročitajte više