U Zagrebu se idući tjedan sve vrti oko pizze, ali očekuje vas još svašta. Evo detalja

Foto: Sandro Sklepić/Pizza Festival Zagreb

ZADNJI tjedan svibnja na zagrebačkom Trgu Josipa Jurja Strossmayera u sklopu 3. Pizza Festivala Zagreb, osim raskošne ponude na 11 kućica s više od 35 vrsta gurmanskih pizza, paste i talijanskih slastica, poput tipičnih sicilijanskih canolla, ali i probranih pića, osvježenja te autorskih koktela, donosi i uistinu bogat popratni program.

>> Uskoro kreće Pizza Festival u Zagrebu, donosimo sve detalje o sudionicima i ponudi

Film? Može!

Već prvoga dana, u ponedjeljak, 27. svibnja, od 14 sati na rasporedu je jedinstvena degustacija pizza koju će voditi poznati hrvatski miksolog Marin Nekić. Ljubitelji sedme umjetnosti već će drugog dana Festivala, u utorak, 28. svibnja, od 21 sat moći pod zvijezdama uživati u Silent Movie Nightu.

Očekuje ih istinska poslastica, film La Dolce Vita, jedan od nezaboravnih klasika legendarnog talijanskog redatelja Federica Fellinija iz 1960. godine u kojem su glavne uloge ostvarili Marcello Mastroianni, Anita Ekberg i Anouk Aimee.

Svi koji žele iz udobnih ležaljki na travi, uz omiljene zalogaje vrhunskih pizza i gutljaje savršeno ohlađenog piva uživati u ovom filmskom remek-djelu neka dođu pola sata ranije kako bi na vrijeme preuzeli svoje slušalice, kažu nam organizatori.

Tko ne gledam film, može slikati...

Ako biste pak radije istražili vlastitu kreativnu stranu, nikako ne propustite zabavne slikarske radionice Pinelli & Vino Art Bottege koje su na rasporedu u utorak i četvrtak, 28. i 29. svibnja, od 18:30. Za sudjelovanje vam ne treba prethodno znanje ni pribor, sve vas čeka na lokaciji.

Valja se samo prepustiti stručno vođenoj radionici po promotivnoj cijeni od 24 eura. Uz odličnu atmosferu i probrana vina, provest ćete nezaboravnu večer, a kući ponijeti svoje umjetničko djelo.

"Zgrabite svoje prijatelje i slikajte svoj put kroz prizore nadahnute talijanskim jezikom, uparene s izvrsnim vinima vinarije Šoškić i gurmanskim pizzama", poručuju iz Art Bottege, a prijaviti se možete ovdje.

...ili sudjelovati u kvizu

U četvrtak, 29. svibnja, od 17 sati na rasporedu je i tematski Food Kviz. Detalje o prijavama potražite na društvenim mrežama Pizza Festivala.

Osim jedinstvenog okruženja, neodoljivih pizza i genijalne atmosfere, očekuju vas i odlične nagrade: prva tri mjesta osvojit će redom 200, 100 i 50 eura na Metro potrošačkoj kartici, četvrto mjesto gratis konzumaciju hrane i pića na Pizza Festivalu, a ekipu koja zauzme predzadnje mjesto, kako je tradicija u pub kvizovima, organizatori časte rundom pića.

Radionica s umjetnikom za 20 eura

Osim za vrhunskom pizzom, glad za umjetnošću moći ćete utažiti i tijekom vikenda, kada sve ljubitelje ulične umjetnosti očekuje posebna poslastica. U subotu i nedjelju, 1. i 2. lipnja, od 16 do 21 sat na rasporedu su Zagreb Street Art radionice na kojima možete naučiti izrađivati svoje naljepnice s motivima omiljene pizze te osobno otisnuti svoju službenu majicu Pizza Festivala.

Krešimir Golubić, svestrani umjetnik street art imena Leon GSK, ujedno član umjetničke skupine ZID, poručuje: "Našu malu Art pizzeriju pronaći ćete desno od kipa J.J.Strossmayera, pridružite se našim Art Pizza majstorima i ispecite svoje prve umjetničke radove. Računajte da će vam prvi sat radionice proletjeti dok kažeš 'pizza'. a onda s nama ostajete dok vas glad ne potjera na neke od kućica s pizzama."

Cijena ovog gastro-umjetničkog iskustva je 20 eura, a detalje o načinu prijave pronaći ćete na društvenim mrežama Pizza Festivala.

Što se sluša?

Za sjajnu atmosferu i pomno promišljenu glazbu i tijekom ovog se Pizza Festivala pobrinuo veliki gurman i vrsni poznavatelj glazbe Ozren Kanceljak, koji nam je otkrio kakve nas sve glazbene poslastice očekuju na Pizza Festivalu:

"Lucio Dalla, Adriano Celentano, Domenico Modugno, Anna Oxa, Jovanotti, Al Bano, Toto Cotugno, Paolo Conte, Laura Pausini, Eros Ramazzotti, Pino Daniele, Raffaella Carrà, Zucchero ili novije zvijezde koje su iskoristile Eurosong za postizanje međunarodne afirmacije, poput grupe Måneskin ili ovogodišnje predstavnice Angeline Mango, sve su planetarno poznata imena talijanske popularne glazbe čiji su hitovi duboko urezani u kolektivnu podsvijest hrvatskih ljubitelja ne samo canzone nego pop glazbe uopće", kaže.

Na Pizza Festivalu nastupit će i DJ Stanko Bondža

Mjesto: Trg Josipa Jurja Strossmayera, Zagreb
Trajanje: 27. svibnja. - 2. lipnja 2024. 
Radno vrijeme: pon - pet 12:00 - 24:00 / sub - ned 11:00 - 24:00 
Ulaz: besplatan

Pročitajte više