Vehid Šaldić s par natjecatelja iz Hell's Kitchena otvara restoran u Rijeci

Foto: FB/Hell's Kitchen Hrvatska

VEHID ŠALDIĆ finalist je prve sezone hrvatskog Hell's Kitchena, koji je nedavno završio, a ovaj kuhar već po završetku showa ima velike planove. Osim što je s kolegama pokrenuo zajednički projekt u sklopu kojeg kuhaju na luksuznim destinacijama, Vehid uskoro otvara i vlastiti restoran, i to u Rijeci.

"Restoran otvaramo u centru grada Rijeke. Pronašao sam lokal koji će mi ustupiti prostor, a u kuhinji će mi se pridružiti Roko Ćibarić i Marko Leutar", otkrio je Vehid za Fiuman.hr i dodao kako su njih trojica najviše privatno kliknula, pa je sasvim logično da nastave suradnju.

>> Kuhar iz Hell's Kitchena preuzima pizzeriju zbog koje je bio u svađi s ocem

Osim toga, Vehid je otkrio da im je bila velika želja da surađuju jer im je i u Hell’s Kitchenu to išlo odlično, a već su u showu razgovarali o budućim poslovnim pothvatima, koje je podržao i chef Tom Gretić.

"Baš nam je pružio podršku. Rekao nam je kako je to vrhunska ideja i da mu je drago da se nas nekoliko drži zajedno", dodao je za Fiuman.hr, a nedavno je na svom Instagramu podijelio story iz Rijeke s kolegama Rokom i Domagojem iz plavog tima.

Tko je Vehid Šaldić?

Vehid Šaldić ima 24 godine i dolazi iz Gradačca pokraj Tuzle, no karijeru je počeo graditi u Hrvatskoj, gdje je kao pomoćni kuhar počeo raditi u jednom pulskom hotelu. Nakon toga brzo je došao do pozicija sous chefa i šefa kuhinje u hotelima na obali, pa i do angažmana privatnog kuhara i savjetnika.

Osim Hell's Kitchena, gdje je završio u finalu, Vehid je već bio na raznim kulinarskim natjecanjima, a jedan od najvećih uspjeha mu je onaj na Biseru mora, najvećem kulinarskom natjecanju u ovom dijelu Mediterana i Europe. Prije dvije godine odnio je titulu juniorskog prvaka, a natjecao se u 12 kategorija.

Vehid je zaljubljenik u tradicionalna bosanska jela jer ga vraćaju u djetinjstvo, no voli pripremati i tjestenine i sirovu ribu te spajati nespojivo, a voli i modernu i molekularnu kuhinju. Osim toga, Vehid se može pohvaliti i vlastitim brendom profesionalnih kuhinjskih noževa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.