Volite spoj naranče i čokolade? Onda morate zapisati ovaj brzi recept

Foto: Shutterstock

Miris naranče i čokolade jedan je od vjesnika blagdana, a ovi prhki keksići spajaju upravo te klasične božićne arome u neodoljiv zalogaj. Toliko su jednostavni i brzi za pripremu da ćete ih poželjeti peći tijekom cijele godine, no najljepše je u njima uživati uz šalicu toplog čaja ili kave dok vani pada snijeg.

Recept je idealan i za početnike, a rezultat su keksi koji se tope u ustima i prekrasno izgledaju na blagdanskom stolu. Za pripremu ovih ukusnih keksa trebat će vam svega 15 minuta, a peku se samo 12 minuta. Recept je vrlo jednostavan za slijediti, a od navedenih sastojaka dobit ćete otprilike 20 keksa.

Sastojci

  • meki maslac
  • šećer
  • naribana korica naranče
  • vanilin šećer
  • glatko brašno
  • tamna čokolada za ukrašavanje

Priprema

U zdjeli pjenasto izmiješajte mekani maslac sa šećerom i vanilin šećerom. Najbolje je koristiti električni mikser kako bi smjesa bila što prozračnija. Zatim dodajte svježe naribanu koricu naranče i brašno pa umijesite glatko tijesto. Ako vam se čini da je tijesto previše mekano za valjanje, zamotajte ga u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku na 10 do 15 minuta da se malo stisne.

Ohlađeno tijesto razvaljajte na lagano pobrašnjenoj površini na debljinu od otprilike 5 do 6 milimetara. Koristeći modlice po želji, poput zvjezdica, srca ili pahuljica, izrezujte oblike i pažljivo ih prebacujte na lim za pečenje.

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje i na njega posložite izrezane kekse. Pecite ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C otprilike 10 do 12 minuta. Keksi su gotovi kada im rubovi lagano porumene. Izvadite ih iz pećnice i ostavite da se u potpunosti ohlade na limu prije ukrašavanja.

Za ukrašavanje, otopite tamnu čokoladu na pari ili oprezno u mikrovalnoj pećnici. Otopljenu čokoladu možete staviti u malu slastičarsku vrećicu s uskim nastavkom ili jednostavno koristiti žličicu kako biste napravili tanke, elegantne poteze preko ohlađenih keksa. Ostavite kekse na sobnoj temperaturi dok se čokolada potpuno ne stisne.

Pogledajte originalni recept ovdje

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.