Zatvoren zagrebački lokal koji je nudio mljevenike, tzv. hrvatske ćevape

Foto: Instagram/inst@food

ZATVOREN je restoran Inst@food na zagrebačkoj Kajzerici, točnije na adresi Podbrežje X. 26, koji je u medije diljem regije dospio zbog mljevenika, odnosno svojevrsnih hrvatskih ćevapa. Lokal ne radi već neko vrijeme, no mnogi su se naši čitatelji sjetili mljevenika i javili nam novosti kad su prije nekoliko dana ugledali novootvoreni fast food u bivšem domu takozvanih hrvatskih ćevapa.

Riječ je bila o gastro eksperimentu Domagoja Delača, vlasnika Inst@fooda, koji je svojevremeno odlučio napraviti hrvatsku inačicu svima omiljenih ćevapa.

Mljevenici su bili od 60% junetine i 40% svinjetine u kombinaciji sa začinima i češnjakom, a 350-gramska porcija mesa dolazila je u domaćoj lepinji od tijesta za pizzu koje je premazano maslacem sa začinskim biljem te maslinovim uljem. Isto tako, za razliku od klasičnih dodataka uz ćevape, mljevenici su dolazili s pomfritom, francuskom salatom i salatom od luka s bučinim uljem. 

Prisjetimo se kakvi su bili

Na Googleu već mjesecima stoji kako je restoran Inst@food trajno zatvoren, a ondje je ostalo 139 recenzija s prosječnom ocjenom od 4.4. U istom je prostoru, kako smo već spomenuli, sada otvoren fast food naziva Repete, u što smo se i sami uvjerili nekidan, kad smo prolazili pored.

Probali smo ih mi još davno, onda kad su postali hit, ali i predmet rasprava po Zagrebu, Hrvatskoj i šire, a više o tome možete saznati ovdje, kao i u videu ispod.

Pročitajte više