Zatvorila se pizzeria u centru Zagreba, otvorena prije manje od godinu dana

Foto: Index

ZAGREB je prije manje od godinu dana dobio još jednu pizzeriju, a nalazila se kod Britanskog trga u Ilici na kućnom broju 67. Ime joj je bilo La Passione, a više je nema. La Passione je zatvorena u manje od godinu dana od otvorenja, a na Googleu piše kako je trajno zatvorena. Zadnja objava na Instagramu im je iz prosinca 2023. godine.

"Vikend kod kuće! Kad je vani hladno, doma je najljepše! Ostati na toplom - solo, s obitelji ili s prijateljima zvuči kao odličan plan! Za potpuni užitak, naručite ukusnu toplu pizzu u thermo dostavnoj kutiji i uživajte u društvu i dobroj hrani", napisali su u tadašnjoj objavi, po kojoj se da naslutiti kako se pizzeria, koja je bila najavljivana kao simpatično uređeno mjesto za posjetiti, vrlo brzo okrenula dostavi.

Što su imali na meniju

Jelovnik je bio podijeljen na gourmet pizze, La Passione pizze i old school pizze. Od old school pizza tu su bile Puccini's margherita (7.50 eura), Ceasar's capricciosa (9 eura), Alighieri's slavonska (10 eura), Marco Polo formaggi (10 eura), Columbus tonno (10 eura), Paganini's vesuvio (9 eura) i Da Vinci's calzone (9 eura).

Pizze gourmet i Il Passione imale su vrlo zanimljive nazive, a time se ova pizzeria posebno ponosila. Al Pacino, Andrea Bocelli, Madonna, Eros Ramazzotti, Jovanotti, Monica Bellucci, Carla Bruni, Federic Fellini i Sophia Loren koštale su između 11.50 i 15 eura.

Monica Bellucci bila je pizza kojoj su glavni sastojci krema od pistacija i mortadela, Carla Bruni imala je od sastojaka pršut i pesto genovese, a Sophia Loren kremu od tartufa i jadranske kozice. Madonnin glavni sastojak bile su krema od sira i panceta, a pizza imena Al Pacino na sebi je imala ljutu talijansku kobasicu i čili.

Bili smo ondje prošlu jesen

U rujnu prošle godine je La Passione posjetio i Indexov Lovac na pizze.

"Tijesto je moderno napoletansko, uzdignutih i napuhanih rubova s prepoznatljivim crnim flekama, dok je sredina tanka i mekana, ali ne prevlažna i gnjecava. Tijesto je svakako dobre teksture, a odradilo je kvalitetnu fermentaciju.

Možda je samo temperatura peći neusklađena s postotkom hidracije pa su rubovi na nekim mjestima nedovoljno isušeni, djeluju pomalo gnjecavo i žvakavo. No, tijesto je ukusno i zadovoljava sve kriterije solidne napoletane", napisao je tada, a cijelu recenziju možete pronaći na ovom linku.

Pročitajte više