Diablo Immortal u prvih mjesec dana zaradio skoro 50 milijuna dolara

Screenshot: YouTube

UNATOČ svom hejtu koji je na sebe navukao zbog spornog sustava mikrotransakcija, Diablo Immortal nastavlja s financijskim uspjesima. U prva dva tjedna igra je zaradila 24 milijuna dolara, dok je nedavno objavljeno da je u prvih mjesec dana cifra skočila na skoro 50 milijuna dolara.

Prema podacima do kojih je pomoću aplikacije AppMagic došao portal MobileGamer, Blizzard je dosad na novom Diablu zaradio 48.9 milijuna dolara. To je iznos koji je studiju ostao nakon što su Apple i Google uzeli svoj dio kolača s App Storea, odnosno Google Playa, što znači da je novac koji se zavrtio oko igre i puno veći.

Igru skinulo više od 10 milijuna ljudi

Prema MobileGameru, Blizzard je najveću dobit imao 11. lipnja, desetak dana nakon što je igra izašla, kada je u samo jednom danu uprihodio 2.4 milijuna dolara. U proteklih mjesec Diablo dana niti jednog dana nije zaradio manje od milijun dolara, a dosad ga je skinulo više od 10 milijuna ljudi.

Treba istaknuti da Diablo Immortal još uvijek nije dostupan u cijelom svijetu. Lansiranje je u nekim dijelovima Azije odgođeno za 7. srpnja, pitanje je hoće li u Kini ikada biti dostupan, dok je zabranjen u Nizozemskoj i Belgiji zbog lokalnih zakona koji reguliraju kockanje.

Iako je igra u principu besplatna, ona spada u kategoriju "pay-to-win", što znači da će igrači koji više potroše vjerojatno imati bolji lik. Prema nekim izračunima, za optimiziranje lika se u igri trebaju uložiti stotine tisuća kuna.