Gaming gigant Electronic Arts traži kupca, nekoliko tvrtki je u igri

Foto: Shutterstock

ELECTRONIC Arts, jedna od najmoćnijih kompanija u gaming svijetu, u potrazi je za kupcem. Iako nisu službeno potvrdili, anonimni izvori, koji tvrde da su dobro upućeni u poslovanje tvrtke, za strane medije navode kako su potencijalni vlasnici Disney, Amazon, Apple ili Comcast-NBCUniversal, no da do dogovora još nije došlo. 

"Posljednjih godina, kako su se medijske tvrtke sve više zanimale za brzo rastuću industriju igara, Wilson i Electronic Arts vodili su razgovore s nizom različitih potencijalnih kupaca, uključujući Disney, Apple i Amazon. To su mi rekli izvori koji su dobro upućeni u te razgovore. Nekoliko izvora upoznatih s ovim razgovorima kaže da je EA bio ustrajan u potrazi za prodajom", piše u izvješću medijskog reportera Dylana Byersa.

Glasnogovornik EA-e nije negirao ni potvrdio navode

"Pregovori su najdalje stigli s NBCUniversalom, ali tijekom prošlog mjeseca su se potpuno raspali", tvrdi anonimni izvor. Pregovori nisu dobro prošli zbog cijene.

Glasnogovornik EA-e John Reseburg objavio je priopćenje nakon što je ovo izvješće objavljeno, tvrdeći da je izdavač "ponosan što djeluje s pozicije snage i rasta" i da ima "vrlo svijetlu budućnost pred sobom". Navode o prodaji nije ni potvrdio ni negirao.

Gaming gigant se za ovakve pregovore odlučio nakon što je početkom godine Microsoft za 68.7 milijardi dolara kupio Activision Blizzard, pa su i oni krenuli u potragu za novim i bogatim vlasnikom.