Nakon četiri godine čekanja stiže novi nastavak Diabla

Screenshot: Youtube

BLIZZARD je objavio kako Diablo: Immortal stiže na iOS i Android već 2. lipnja, a istog dana će biti pokrenuto i otvoreno beta testiranje ovog akcijskog RPG-a na PC-u.

Na BlizzConu prije četiri godine Blizzard je uz veliku pompu spremao najavu namijenjenu fanovima njihovog serijala Diablo i razdragana masa je s veseljem dočekala taj trenutak kada su predstavnici Blizzarda najavili Diablo: Immortal. No uslijedio je hladan tuš izjavom kako je riječ o ekskluzivnoj verziji za mobilne telefone.

Muk u publici je prerastao u negodovanje i pogrdne uzvike, pogotovo nakon što je glavni dizajner Wyatt Cheng na nezadovoljstvo fanova odgovorio riječima: "Zar nemate mobitele?" To je izazvalo dodatni bijes. 

Blizzard nije odustao od svojih planova i na kapaljku je objavljivao detalje ove mobilne inačice Diabla, koji su s vremenom zvučali sve bolje, pa su i brojni fanovi slavnog serijala odlučili promijeniti stav i dati mu priliku. 

Diablo: Immortal stiže na iOS i Android već 2. lipnja, a istog dana će biti pokrenuto i otvoreno beta testiranje ovog akcijskog RPG-a na PC-u te se za njega već možete registrirati putem službenih web stranica. Autori obećavaju međuplatformsko povezivanje tako da će u istim svjetovima obitavati svi igrači, bez obzira na to na čemu igrali, kao i kontinuirani napredak vezan uz korisnički račun.

Igra će biti free-to-play uz opcionalne mikrotransakcije, a priča se odvija nakon one iz Diabla II uz nove likove i, kako kažu autori, "vječito evoluirajući svijet" koji će nam pružiti mnogo zabave i izazova, pri čemu je mnoštvo elemenata posuđeno iz trećeg poglavlja ovog serijala. 

Puna verzija za PC, odnosno Diablo IV, trenutno se nalazi na internom testiranju, a osim na njemu, developeri rade na novoj survival igri o kojoj mudro šute, kao i mobilnom World of Warcraft iskustvu o kojem će, prema svježem obećanju, više informacija podijeliti u tjednima koji dolaze.