Nije kao veljača, ali nije loše: Što ćemo sve igrati u ožujku?

Foto: Press

VELJAČA je donijela gomilu dugoočekivanih naslova kao što su Horizon Forbidden West i Elden Ring i u oba slučaja radi se o fenomenalnim igrama.

To je znatno podiglo letvicu i ožujak se u usporedbi čini slabijim, ali, realno, postoji dosta toga što su fanovi dugo čekali. Možda neće biti najluđi mjesec u godini, ali radi se o gomili solidnih i nekih itekako zanimljivih naslova koji bi nam se mogli zavući pod kožu.

GhostWire: Tokyo (PS5/PC)

Ovo je horor naslov. U isto vrijeme imamo elemente borilačkih vještina, egzorcizma i pucačine iz prvog lica. Ova igra na papiru djeluje kao očajnički pokušaj da se istrošenom žanru doda nešto super originalno, ali pritom se sve zadržalo na hrpi nepovezanih žanrovskih općih mjesta. Međutim, čini se da bi velika razlika, kao i obično, mogla biti u atmosferi, priči i otvorenom istraživanju misteriozno napuštenog velegrada. Neki tvrde da se radi o "hrabrom i originalnom" naslovu, ali to ćemo tek vidjeti.

Izlazi: 25. ožujka

Chocobo GP (Switch)

Jeste li ikada željeli igru nalik Mario Kartu, ali s onim neobičnim ptičurinama iz Final Fantasyja? Vjerojatno niste, ali eto, netko je zaključio da je to upravo ono što igrači žele. Istina, "mariokartičnih" igara je puno više nego bi ih trebalo biti, ali činjenica je da ova igra ima povijest jer radi se o nastavku ne posebno sjajno prihvaćene igre iz 1999. koja se pojavila za prvi PlayStation. Stoga, netko je zaključio da bi bilo dobro napraviti igru koju nitko nije tražio, a ujedno i nastavak igre koju je malo tko volio. Svakako hrabar potez, ali FF franšiza je popularna i sve je moguće.

Izlazi: 10. ožujka

Shadow Warrior 3 (OS4, Xbox One/PC)

Oni koji franšizu prate vrlo dobro znaju što mogu očekivati jer serijal neće doživjeti neke drastične promjene osim novih poteza i pomagala kao što su kuka za penjanje i trčanje po zidu. Ipak, držati se provjerenog recepta ne mora uvijek značiti da se radi o nedostatku ideja već da postojeći još uvijek vrlo dobro funkcionira. Možda im neće donijeti nove fanove, ali oni stari će biti zadovoljni.

Izlazi: 1. ožujka

WWE 2K22 (PS4/5, Xbox One/SX/SS, PC)

Ova franšiza doživjela je niz loših kritika i bilo je definitivno zasluženo jer 2K je djelovao kao da su potpuno odustali od toga da za serijal postoji nada. No, uzeli su godinu dana pauze, imaju novi engine i bit će nekoliko novih modova igre. Hoće li to spasiti serijal ili ga odvesti na neko novo dno (jer ni grafika ni animacije ne djeluju puno bolje), vidjet ćemo uskoro.

Izlazi: 11. ožujka

Kirby and the Forgotten Land (Switch)

Kirby je jedna od provjerenih Nintendovih maskota i kroz godine je fokus prebačen na mlađe igrače jer naslovi su iz godine u godinu postajali sve lakši. No, Kirby u potpunom 3D okruženju barem na temelju trailera djeluje kao da cilja i na stariju publiku. No, čak i ako se to u konačnici ne dogodi, svakako će biti idealan naslov da probudi i zabavi dijete u starijim igračima.

Izlazi: 25. ožujka

Gran Turismo 7 (PS4/5)

Gran Turismo vraća se u velikom stilu i sedmo izdanje legendarne franšize djeluje kao naslov koji će postaviti nove standarde što se simulacija vožnje tiče jer ono što su do sad otkrili uistinu djeluje kao igra koju smo čekali. Uz hrpu noviteta, tu je nevjerojatno bogata kolekcija automobila koje možete "tjunati" na bezbroj načina. U svakom slučaju, jedna od najiščekivanijih igara godine je još malo i tu.

Izlazi: 7. ožujka

GTA V (PS5/Xbox SX/SS)

Da, vjerovali ili ne, Rockstar nam po tko zna koji puta prodaje GTA V, igru koju su u izvornom obliku mnogi od nas upoznali još kad je Isus hodao svijetom. Ovog se puta radi o verziji za novu generaciju konzola jer to je ono što je očekivao... Nitko. No, u ovoj smo fazi već naučili da od autora druge najprodavanije igre svih vremena možemo očekivati samo to da se svim silama pokušavaju dokopati prvog mjesta. Ono što se nadamo je da će odraditi bolji posao nego što u napravili u nesretnoj trilogiji.

Izlazi: 15. ožujka

Tunic (PC/Mac/Xbox One/SS/SX)

Iako je tržište zatrpano kopijama Zelde u svim iteracijama, Tunic djeluje obećavajuće. Ne samo zbog super simpa lisice u glavnoj ulozi već i zbog toga što igra djeluje kao neobičan i gotovo meditativan spin na legendarni Nintendov RPG. Bilo kako bilo, nadajmo se da će se višegodišnje čekanje isplatiti.

Izlazi: 16. ožujka

The Settlers (PC)

Ovo je realno osmi nastavak u serijalu, ali ovog se puta radi o rebootu, što objašnjava i to da se igra jednostavno zove The Settlers. Stari PC-jaši i još stariji amigaši vjerojatno se sjećaju ove izvrsne strategije na koju smo gubili sate i sate života. Ono što treba vidjeti je, je li Ubisoft u stanju vratiti kvalitetu i slojevitost prijašnjih naslova i uz sve to dati nešto novo što će biti na razini onoga što bismo očekivali od reboota jedne od najpopularnijih strategija svih vremena.

Izlazi: 17. ožujka

Weird West (PC, PS4, Xbox One)

Dio ekipe iz Arkanea (Dishonored) osnovala je vlastiti studio WolfEye i ovo je njihova prva igra. No, Weird West nema apsolutno nikakve veze s nekim od popularnih Arkaneovih naslova nego više s prva dva nastavka legendarnog Fallouta koji u klasični izometrijski RPG ubacuje niz novih elemenata koji ovaj potpuno originalan i mračan svijet čini još imerzivnijim. Očekujemo odličnu i odlično napisanu zabavu za ljubitelje klasičnih RPG-ova.

Izlazi: 31. ožujka