Od bivših tvoraca Witchera stiže nova igra smještena u feudalni Japan

Foto: Twitter

BIVŠI programer CD Projekt Reda, Jakub Ben, osnovao je novi studio pod nazivom Dark Passenger, a zaposlenici studija radili su na igrama kao što su Witcher 3: Wild Hunt i Cyberpunk 2077.

Ben je suosnivač Dark Passengera, zajedno s Pawelom Kuletom i Magdalenom Furman, a studio trenutačno radi na svojoj prvoj igri. Riječ je o neimenovanom projektu temeljenom na Unreal Engineu 5. Igra bi trebala biti smještena u feudalni Japan, s pogledom iz prvog lica, u kojoj ćemo kontrolirati shinobija ili kunoichija boreći se protiv vanjskog osvajača koji je srušio shoguna.

Igra će biti fokusirana na online igranje te će uključivati co-op, PVP i PVE formate igranja. Igrači će se na više načina moći kretati po mapi: trčanjem po gradskim krovovima, penjanjem na pagode i šuljanjem kroz svetišta i hramove. Također će postojati različite društvene klase za likove, od jednostavnih seljaka do visokih plemića i samuraja.

Sadržavat će i sustav prilagođavanja likova u kojem igrači mogu kreirati vlastite jedinstvene likove i modificirati svoju opremu. Bit će dostupna različita oružja uključujući katane, tanto i shurikene. Igrači će također moći izgraditi vlastiti dojo i pozvati prijatelje da zajedno treniraju.

Igra je u razvoju za PC (Steam, Epic), PlayStation 5 te Xbox Series X/S. Nije još poznato kad bi mogla biti dovršena.