Najbolja imena za bebe na temelju njihovog horoskopskog znaka

Foto: Dall-e AI

*Horoskopske preporuke i savjete ne treba shvaćati naročito ozbiljno, a za sve indikacije i nuspojave obratite se obližnjem znanstveniku.

ODABRATI ime za dijete može biti težak zadatak. Jedni inspiraciju traže u povijesti, drugi se okreću obiteljskoj povijesti, treći žele biti inovativni i moderni. Pomoć nam može ponuditi i astrologija. Postoje neka imena koja odgovaraju ljudima ovisno o njihovom horoskopskom znaku, tvrde astrolozi.

Ovan

Ovan je prvi znak Zodijaka. Osobe rođene u znaku Ovna preuzimaju rizik, vole novitete i brzinu te žive za pobjedu. Imena koja bi mogli razmotriti roditelji malih Ovnova uključuju ime Mario, varijantu imena Marius, koje je izvedeno od imena rimskog boga rata Marsa. Za djevojčice bi dobar izbor moglo biti ime Viktorija, koje dolazi od riječi victorius, što znači pobjeda i sinonim je za pobjednicu ili ratnicu.

Bik

Bik je zemljani znak kojim vlada Venera, planet ljubavi, ljepote i bogatstva. Stoga ovoj djeci pristaju imena kao što su Lada, po božici ljubavi i ljepote koja se budi u proljeće, dok bi roditelji dječaka Bikova mogli uzeti u obzir ime Vito, koje potječe od latinske riječi vita, što znači pun života.

Blizanci

Blizancima vlada Merkur i ljudi rođeni u ovom znaku obično su šarmantni, domišljati i skloni nestašlucima. 

Djevojčicama rođenima u znaku Blizanaca moglo bi odgovarati ime Aura, po boginji jutarnjeg povjetarca, a dječacima Aleksandar, što znači "zaštitnik ljudi".

Rak

Rak je vrlo intuitivan i osjećajan znak kojim vlada Mjesec. Idealno ime za dječake Rakove je Bruno, a za djevojčice Luna.

Lav

Lav je kralj Zodijaka. Prirodni su vođe pa bi im mogla odgovarati imena Leonardo ili Sunčica.

Djevica

Djevice uvijek misle da znaju što je najbolje za druge i posjeduju istančan osjećaj za red. Prijedlozi imena za bebe Djevice uključuju Hugo i Greta.

Vaga

U znaku Vage rađaju se uspješni diplomati, dekorateri interijera i nepopravljivi romantičari. Njihovi roditelji mogli bi se odlučiti za imena kao što su Oskar i Inga.

Škorpion

Škorpion slovi za najintrigantniji horoskopski znak. Ono što ih odlikuje su strast i želja za uspjehom. Bebama Škorpionima mogla bi pristajati imena kao što su Matilda i Ernest.

Strijelac

Strijelci cijene slobodu, tragaju za istinom i šire filozofiju. Idealna imena za pripadnike ovog znaka su Fran i Lota, koja znače slobodan odnosno slobodna.

Jarac

Jarci su stratezi i hedonisti. Odgovarat će im imena kao što su Atlas i Tara.

Vodenjak

Vodenjaci su usmjereni na budućnost pa im pristaju zvjezdana imena kao što su Orion, Stela ili Astrid.

Ribe

Za Ribe znamo da žive u svom svijetu te su vrlo osjećajne i empatične pa im treba tražiti i takva imena. Roditelji bi mogli razmisliti o imenima Oliver, izvedenom iz riječi olivarius koja znači maslina, te Dalila, koje na hebrejskom znači zavodljiva.

Pročitajte više